Τραμπ: Κατρακυλά η δημοτικότητά του – Ανησυχίες για την οικονομία

Μειώνεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post και ABC.

Η έρευνα για τη δημοφιλία του Ντ. Τραμπ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (10.9.2019), αναδεικνύει την αυξανόμενη ανησυχία των Αμερικανών για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Η… καλή υγεία της αμερικανικής οικονομίας είναι ένα από τα κεντρικά επιχειρήματα της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα, ο οποίος θα επιδιώξει μια δεύτερη τετραετή θητεία το 2020.

«Η οικονομία μας είναι ισχυρή, η χώρα μας είναι ισχυρή, δεν ήμασταν ποτέ σε καλύτερη θέση», υποστήριξε σε βίντεο που μεταδόθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (7, 8.9.2019) από το Twitter.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Washington Post / ABC, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των Αμερικανών σε ηλικία ψήφου είναι 38% έναντι 44% τον Ιούνιο.Τραμπ: Και στο βάθος… κρίση

Μπορεί το 56% των Αμερικανών να εκτιμούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι «εξαιρετική» ή «καλή», όμως το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με εκείνο πριν από ένα χρόνο (65%).

Εξάλλου, 6 στους δέκα Αμερικανούς εκτιμούν πως μια ύφεση είναι «πολύ πιθανή» ή «μάλλον πιθανή» μέσα στο επόμενο έτος.

Η άποψη των Αμερικανών για τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ διαχειρίζεται τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα είναι ιδιαίτερα σκληρή: μόνο το 35% των Αμερικανών εγκρίνουν τη δράση του, έναντι 56% που την αποδοκιμάζουν.

Άλλος ένας ανησυχητικός αριθμός για τον ένοικο του Λευκού Οίκου: το 43% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η οικονομική και η εμπορική πολιτική του αύξησαν τις πιθανότητες για μια ύφεση το επόμενο έτος (έναντι 16% που πιστεύουν, αντίθετα, ότι απομάκρυναν την προοπτική μιας ύφεσης).

Έξι Αμερικανοί στους δέκα δηλώνουν πως ανησυχούν ότι ο εμπορικός πόλεμος με το Πεκίνο θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων καθημερινής κατανάλωσης για τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες πως οι ανησυχίες για την οικονομία είναι αβάσιμες.John BoltonΤραμπ: «Έφαγε» και τον Μπόλτον

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την παραίτηση του Τζον Μπόλτον, του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας, δηλώνοντας ότι «διαφωνούσε έντονα» με πολλές από τις εισηγήσεις του.

Πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει το όνομα του νέου συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here