Έρχεται νέος υπολογισμός στα διόδια της Εγνατίας Οδού


Υποβολιμαίο και με ανισότητες χαρακτήρισε τον τρόπο που καθόρισε τις νέες τιμές των διοδίων της Εγνατίας οδού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλ. Καραμανλής, κατά την ακρόαση του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Ο υπουργός είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση εάν και ανακοίνωσε τις αυξήσεις των διοδίων, δεν τις εφάρμοσε αλλά τις «έσπρωξε» στο να τις εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση και αυτό όπως είπε είναι «το αποκορύφωμα του λαϊκισμού και του παλαιοκομματισμού…».

Ο κ. Κώστας Αχιλ. Καραμανλής μάλιστα έδωσε και ένα παράδειγμα για το πόσο άδικη είναι η χρέωση που προβλέφθηκε με το νέο σύστημα λέγοντας ότι ένας χρήστης εάν παραμείνει πέντε λεπτά περισσότερο εντός της Εγνατίας Οδού αντί για 20 περίπου ευρώ θα πληρώσει περίπου το διπλάσιο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή του συστήματος των καθορισμό των διοδίων καθώς αυτό πρέπει να γίνει και με διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ,το οποίο είναι και υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να αναδείξει την σπουδαιότητα που αποδίδει η κυβέρνηση στην Εγνατία Οδό την χαρακτήρισε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο asset της χώρας γι αυτό και η όποια παραχώρηση θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

Ο νέος πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με το μέγιστο δυνατό τίμημα και με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ