Ερασμία Μάνου: «Έμεινα μόνη μου από την ηλικία των 16 ετών, πριν τελειώσω το σχολείο»


Η Ερασμία Μάνου από την ηλικία των 16 ετών αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να εργαστεί.

Η κόρη της Σοφίας Βόσσου μίλησε για την απόφαση αυτήν, ενώ απαράλληλα περιέγραψε τον εαυτό της αλλά και τον θάνατο που της στοίχισε.

Πώς θα παρουσίαζες τον εαυτό σου;

Υδροχόος με ωροσκόπο Υδροχόο, που σημαί­νει ότι είμαι τρομερά κοινωνική και τρομερά ακοινώνητη παράλληλα. Είμαι κυκλοθυμική, δηλαδή, περ­νάνε μέρες που θέλω να είμαι μέσα στον κόσμο, στη φασαρία και στους φίλους, ενώ όταν μου «γυρίσει το κουμπί», δεν θέλω άνθρωπο, ούτε τον εαυτό μου, θέλω να είμαι μόνη μου.

Από μικρή μένεις μόνη σου;

Έμεινα μόνη μου από την ηλικία των 16 ετών, πριν τελειώσω το σχολείο. Μου «την έδωσε» και είπα στον μπαμπά και στη μαμά, γιατί έχω κάνει το «μπα­λάκι» και στους δύο, ότι δεν θέλω να μείνω άλλο μαζί τους. Είχε αδειάσει ένα σπίτι δίπλα στο σπίτι του πατέρα μου κι έτσι έμεινα εκεί. Ο μπαμπάς μου ήταν δημοσιογράφος, έγραφε λόγους για πολιτικούς, ήταν συγγραφέας, άνθρωπος του πνευματιστής. Δίπλα μου έμε­νε η γιαγιά και ο πατέρας μου, έτσι το δέχτηκαν. Ήθελα την ανεξαρτη­σία αυτή, μάλιστα ξεκίνησα και να δουλεύω εκείνη την πε­ρίοδο, παράλληλα με το σχολείο. Τραγου­δούσα κάθε Παρα­σκευή και Σάββατο που μπορούσα, λόγω του ότι δεν είχα σχολείο. Ξεκί­νησα να είμαι από μικρή αυτόνομη. Με μεγάλωσε η μητέρα του πατέρα μου, αλλά είχα πολλή αγάπη και από τους γονείς μου. Το πιο σκληρό πράγμα που έχω ζήσει μέχρι σήμερα ήταν όταν «έχασα» τη γιαγιά μου… Ήταν αγαπημένο μου πρόσωπο, μου έδωσε αρχές, βάσεις για τη ζωή. Η μαμά μου ήταν μικρή κι εκείνη πήρε το βάρος της ανατροφής μου, για μένα είναι σύμβολο, την έχω ιερό.

Σε πλήγωσε πολύ ο θάνατος της γιαγιάς σου;

Ήταν σκληρό, έγινε σύντομα, μέσα σε 15 μέρες άλ­λαξε μορφή και πέθανε. Έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει, υπάρχει μέσα μου. Το όνομα μου το πήρα από την προγιαγιά μου, η οποία όταν γέννησε τη γιαγιά μου, πέθανε στη γέννα. Ο παππούς μου, ο πατέρα3 τη3 μαμά$ μου, ζήτησε σαν χάρη όταν γεννήθηκα, να πάρω το όνομα της. Ό,τι ήθελα το είχα, αλλά οι γονείς μου είχαν το μέτρο, ώστε να μη γίνω κακομαθημένο παιδί. Μου αρέσει η οικογένεια, παρόλο που οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι, δεν έζησα ως παιδί χωρισμένων γονιών, δεν είχα τέτοιες «πληγές». Οι γονείς μου δεν έμειναν μαζί πολύ καιρό. Λίγο μετά τη γέννηση μου είχαν αρχίσει τα προβλή­ματα. Ο μπαμπάς μου ξαναπαντρεύτηκε κι έχω μια μικρή αδερφή, 23 χρονών, έχουμε 13 χρόνια διαφορά.

Πηγή: Λοιπόν


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ