Τσακίρογλου- Διαβάτη: Tο μάθαμε και μείναμε με το στόμα ανοιχτό – Πόσα χρόνια είναι μαζί; (photos)


Ο Νικήτας Τσακίρογλου, βετεράνος του θεάτρου μας, σημαντικότατος ερμηνευτής, μεγάλη προσωπικότητα της πνευματικής μας ζωής αλλά και εξαιρετικός σύζυγος πατέρας και παππούς.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη ζωή που του δίνει το θέατρο και για την οικογένεια του που τον γεμίζει ευτυχία, με τη Χρυσούλα του (σ.σ.: Χρυσούλα Διαβάτη) να στέκεται πάντοτε «βράχος» πλάι του, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σε έβλεπα στη σκηνή της Επιδαύρου στον «Προμηθέα Δεσμώτη», όπως σ» έχω απολαύσει στον χώρο αυτό σε σπουδαίες «νίκες» κι έμοιαζες νεότερος…

«Μα, για αυτό κάνω θέατρο ακόμα! Γιατί με δείχνει νεότερο. Στη σκηνή ξεχνάω πως έγινα 81 χρόνων. Νιώθω νεότερος και προφανώς το εκπέμπω κιόλας. Οσο μπορώ κι έχω δυνάμεις θα παίζω! Μου δίνει ζωή η σκηνή. Τώρα απολαμβάνω το υπέροχο «ταξίδι» μας με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» και μετά θα επιστρέψω στο Από Μηχανής Θέατρο για την επανάληψη του εξαιρετικού έργου «Προσωπική συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ, που αγκαλιάστηκε θερμά πέρυσι από τον κόσμο και τους κριτικούς».

Χωρίς ανάσα δε! Από τον «Προμηθέα Δεσμώτη» στην «Προσωπική συμφωνία»…

«Οταν κάνεις πράγματα που αγαπάς δεν πρέπει να γκρινιάζεις αλλά να χαίρεσαι. Εχω χαρά για τον «Προμηθέα», έχω χαρά και για τη «Συμφωνία» που επιστρέφει. Απολαμβάνω το να βρίσκομαι στη σκηνή, να παίζω με καλούς συναδέλφους, να έχω επαφή με το κοινό, να εισπράττω το χειροκρότημα – το χαίρομαι πάντα πολύ. Με ανανεώνει το θέατρο. Και παίζοντας κρατάω ενεργό και το πνεύμα μου, το μυαλό μου, τροχίζω τον νου μου! Το επιδιώκω αυτό και το κάνω και με το διάβασμα… Και με τις συζητήσεις με τη Χρυσούλα μου, που παραμένει ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου! Δεν ήταν όλα ρόδινα στην κοινή πορεία μας! Ηρθαν και δυσκολίες, ήρθαν και φουρτούνες, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα μαζί, χέρι-χέρι. Της χρωστώ πάρα πολλά».

Κι εκείνη τα ίδια έλεγε για σένα…

«Είδες; Δεν σου λέμε ψέματα. Το ότι είμαστε μαζί μια ζωή -κοντά στα εξήντα χρόνια- τα λέει όλα από μόνο του, δεν είναι έτσι; Και συνεχίζουμε χέρι-χέρι», είπε στη real.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ