Δημοσκόπηση: 7 στους 10 αξιολογούν θετικά το Μητσοτάκη

Στη δημοσκόπηση αξιολογείται το έργο της κυβέρνησης και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Στα ύψη η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη με 74%.
Από την έρευνα προκύπτει ότι το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Την αξιολόγηση των πολιτών στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis και αξιολογεί τις πρώτες 60 ημέρες της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της δημοσκόπησης που προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στα… ύψη. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 74% των θετικών απόψεων, ενώ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το 38%. Τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34% και τέταρτη η Φώφη Γεννηματά με 33%.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Συγκεκριμένα:

Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά.

Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της.

Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.

Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.

Από εκεί και πέρα, το 74% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα το 28% έχει θετική γνώμη για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

Σύμφωνα όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Οικονομία 26%
Ανεργία 24%
Προσφυγικό 13%
Ιατρική 6%
Παιδεία 5%
Για την συνταγματική αναθεώρηση το 20% θέλει συνεννόηση το 76% σύγκρουση.

Για την αντιπολίτευση η γνώμη των πολιτών παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως την περίοδο των εκλογών: 63% αρνητικά, 25% θετικά, 6% ούτε αρνητικά ούτε θετικά.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση σε ποσοστό 64% κρίνουν θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 12% αρνητικά. Ουδέτερα τις κρίνει το 24%.

Επίσης το 47% κρίνει θετικά τις επιλογές των προσώπων στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 15% αρνητικά. Ουδέτερη άποψη έχει το 30%.

Παράλληλα το 67% απάντησε πως παρακολούθησε ή άκουσε μέρος των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε καθόλου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 54% κρίνει ότι το πολιτικό κλίμα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές, ενώ το 35% απαντά πως δεν υπάρχει διαφορά. Το 9% εκτιμά πως το πολιτικό κλίμα έχει οξυνθεί.

Το 76% θεωρεί πως θα υπάρξει σύγκρουση κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ το 20% θεωρεί πως τα κόμματα θα συνεννοηθούν.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here