Η Suzuki πάει στη σελήνη!


H Suzuki Motor Corporation ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με τη εταιρία σεληνιακής εξερεύνησης ISpace inc., η οποία εδρεύει στο Τόκιο της Ιαπωνίας και υλοποιεί το πρώτο παγκόσμιο εμπορικό πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης.

Ως βασική συνιστώσα αυτής της συνεργασίας, η Suzuki θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της, για την ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R. Οι γνώσεις κι η εμπειρία που διαθέτει η πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία Suzuki απαιτείται για την ανάπτυξη της διάρθρωσης του διαστημικού σκάφους, του μηχανισμού προσεδάφισης και κίνησης του οχήματος το σύστημα απορρόφησης κραδασμών καθώς κι άλλων σημαντικών τμημάτων του κορμού του, στις απαιτητικές συνθήκες του σεληνιακού εδάφους.

Το διαστημικό σκάφος HAKUTO-R πρέπει να είναι μικρό κι ελαφρύ για την καλύτερη μεταφορά και προσεδάφιση του καθώς και για να μειώσει το κόστος εκτόξευσης. Ωστόσο, όταν μειώνεται το μέγεθος και το βάρος, απαιτείται να ληφθούν αρκετά μέτρα για να διατηρηθεί συμπαγής ο κορμός του σκάφους.

Αξιοποιώντας την εξειδίκευση της Suzuki στην κατασκευή μικρών, ελαφρών, αλλά κι ασφαλών κι αξιόπιστων αυτοκινήτων, η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να υποστηρίξει τη διαρθρωτική ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R.

Για το σχεδιασμό των στηριγμάτων-ποδιών του διαστημικού σκάφους είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα σενάρια προσγείωσης, ώστε να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη προσγείωση. Η Suzuki θα παίξει βασικό ρόλο στη σχεδίαση των στηριγμάτων-ποδιών του HAKUTO-R υποστηρίζοντας την ανάλυση των προσομοιώσεων προσγείωσης και των απαιτούμενων δοκιμών.

Υποστηρίζοντας το σχεδιασμό του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R, η Suzuki θα συμβάλει στην οικονομία, αλλά και στην διάδοση του οράματος της εταιρίας εξερεύνησης Ispace για επέκταση της οικονομίας της Γης στη Σελήνη και την ύπαρξη της ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ