Μητσοτάκης: «Ψήνονται» συναντήσεις με Τραμπ και Ζάεφ στη Νέα Υόρκη


Πολλούς Ευρωπαίους και όχι μόνο ηγέτες θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Νέα Υόρκη όπου θα βρεθεί για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ανάμεσα σε αυτούς δεν αποκλείεται να είναι ο Ζόραν Ζάεφ και ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχει κανονιστεί συνάντηση με τον κ. Ζάεφ αλλά κάποια στιγμή θα γίνει» είχε απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή είχε ερωτηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Θα είμαστε αυστηροί στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δεν αποκλείεται λοιπόν αυτή η συνάντηση να γίνει πραγματικότητα πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Γιατί το ενδεχόμενο να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη Μητσοτάκης και Ζάεφ συζητείται, όπως συζητούνται κι άλλα ραντεβού που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανέφεραν στο newsit.gr κυβερνητικές πηγές.

Εκείνο που τόνιζαν, πάντως, είναι πως ακόμη δεν θεωρείται τίποτα «κλεισμένο», εκτός μόνο από το ραντεβού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα γίνει στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι υπόλοιπες συναντήσεις είναι υπό συζήτηση. Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, στην πρώτη τους συνάντηση και στη «σκιά» της δήλωσης Μητσοτάκη πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα είναι πολύ αυστηρή στην τήρησή της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να συναντήσει και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα έχει ραντεβού με πολλούς Ευρωπαίους κι άλλους ηγέτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ