Σκληρή απάντηση της Κύπρου στην Τουρκία για τα Βαρώσια: «Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς»:


Τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Βαρώσια καταδίκασε η κυπριακή κυβέρνηση τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα παραμείνει αδρανής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ και ότι αυτές «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τους κύριους στόχους της Τουρκίας».

«Από τη μια την παρεμπόδιση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και τον τερματισμό της κατοχής και από την άλλη την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην AOZ. με σκοπό το σφετερισμό πολύ μεγάλου μέρους των φυσικών πόρων της Κύπρου, αλλά και καθαρά επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Αμμοχώστου», αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως «δεν θα παραμείνουμε αδρανείς, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της η Κυπριακή Δημοκρατία».

Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως γίνονται προετοιμασίες για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Για την ανατολική Μεσόγειο ο Τσαβούσογλου είπε ότι «κανενός δεν φτάνουν τα όριά του να προειδοποιεί την Τουρκία και να την εμποδίζει. Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της των Τ/κ μέχρι τέλους».

Πρόσθεσε δε, ότι μια συμφωνία χωρίς την Τουρκία στη Μεσόγειο «θα κοστίσει πολύ ακριβά».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ