Νέα προβλήματα του Toyota RAV4 με τον «τάρανδο» (+video)


To Toyota RAV4 έχει αρχίσει να αναπτύσσει «βεντέτα» με το τεστ αποφυγής ταράνδου, με το οποίο η τελευταία γενιά του γεννήτορα των SUV τα βρίσκει επανειλημμένα «μπαστούνια».

Προ 3 μηνών είχε δοκιμαστεί από το km77.com και η καλύτερη προσπάθεια καταγράφηκε στα 71 χλμ./ώρα, αν και εκεί ο χειρισμός των κινήσεων του αμαξώματος δυσκόλεψε τον οδηγό. Τώρα το έπιασαν στα χέρια τους οι άνθρωποι που ουσιαστικά εδραίωσαν την δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας, το σουηδικό περιοδικό Teknikens Värld. Και δεν ήταν καθόλου επιεικείς μαζί του.

Το αυτοκίνητο υποβλήθηκε στο καθιερωμένο πέρασμα των τριών διαδρόμων, φορτωμένο με 4 άτομα για να αναπαραστήσει τυχόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε μια οικογενειακή μετακίνηση. Μάλιστα δοκίμασαν 2 διαφορετικά RAV4 ταυτόσημων προδιαγραφών (αμφότερα τετρακίνητα), για να διαπιστώσουν αν η προβληματική συμπεριφορά ήταν αποτέλεσμα μεμονωμένου περιστατικού. Όπως αποδείχθηκε, και τα 2 παρουσίασαν τις ίδιες αναπηδήσεις στην ανάρτηση, εύκολη απώλεια πρόσφυσης στο πίσω μέρος και αργή παρέμβαση από το ESP. Η καλύτερη προσπάθεια δεν ξεπέρασε τα 68 χλμ./ώρα, όντας σχεδόν 9 χλμ./ώρα κάτω από την βάση που οριοθετούν τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το δικίνητο Nissan Qashqai παραλίγο να κάνει ρεκόρ όλων των εποχών, με 84 χλμ./ώρα, ενώ το Kia Sorento που φτάνει τα 2.600 κιλά φορτωμένο, μπόρεσε να φτάσει με άνεση τα 78 χλμ./ώρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ