Μεγάλη φωτιά στην Ανδρίτσαινα


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα.

Μεγάλη φωτιά μαίνεται περίπου από τη μιάμιση το μεσημέρι στην περιοχή Καλλιθέα της Ανδρίτσαινας. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι κοντά σε σπίτια.

Σε πύρινο κλοιό σήμερα και η Χίος, τα Χανιά και ο Μαραθώνας:

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη το πρωί της Παρασκευής, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται σε επί φυλακή προκειμένου να τις περιορίσουν.

Μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά Χανίων

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά από το πρωί με τους δυνατούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη θέση Πηγάδι στον Πλατανιά Χανίων, αλλά δεν υπάρχει άμεση απειλή για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, επτά άτομο πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) η Κρήτη είναι στο… πορτοκαλί, δηλαδή στην κατηγορία κινδύνου 4.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Φωτιά στη Χίο

Λίγο μετά τις 11 το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων Χίου. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με επτά πυροσβέστες.

Ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Πυρκαγιά ξέσπασε και στον Μαραθώνα Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ). Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής οδήγησε στο να τεθεί η φωτιά στο Μαραθώνα υπό έλεγχο.

Φωτιά ΤΩΡΑ και στο Λαγονήσι – Απειλεί κατοικημένη περιοχή

Μεγάλη φωτιά μαίνεται το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09), σε υπαίθριο χώρο στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) ενώ από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 4 ελικόπτερα ενώ ένα ακόμα συντονίζει.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ