Ιταλία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες που βασάνιζαν μετανάστες στη Λιβύη

Η αστυνομία στην Ιταλία προχώρησε στη σύλληψη τριών ανθρώπων που κατηγορούνται για βασανισμούς ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στη Λιβύη.

Οι άνδρες διαχειρίζονταν ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στη Λιβύη, όπου οι μετανάστες φονεύονταν, βιάζονταν και βασανίζονταν, ενώ όπως αναφέρει η αστυνομία, τα θύματα κρατούνταν σε μια παλιά αεροπορική βάση στη Ζαουίγια, μια πόλη 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

Οι συλληφθέντες μάλιστα είναι και οι ίδιοι μετανάστες που έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μεσίνα της Σικελίας, όπου και συνελήφθησαν.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 22,24 και 26 ετών, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για τα γεγονότα στη Λιβύη όπως η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ανθρώπων, βιασμούς και φόνους. Δεν έχει γνωστή η εθνικότητά τους.

«Όλες οι γυναίκες που ήταν μαζί μας, μόλις έμπαιναν σε αυτή την αποθήκη, βιάζονταν συστηματικά και επανειλημμένα από δύο Λίβυους και τρεις Νιγηριανούς που διαχειρίζονταν το κέντρο», κατήγγειλε ένα από τα θύματα.

«Μας έδιναν νερό της θάλασσας και κάποιες φορές μπαγιάτικο ψωμί. Χτυπούσαν εμάς τους άνδρες (…) για να αναγκάσουν τους συγγενείς μας να πληρώσουν προκειμένου να αφεθούμε ελεύθεροι», δήλωσε ένας άλλος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τα όσα πέρασε στο κολαστήριο στη Λιβύη.

«Όσοι δεν πλήρωναν βασανίζονταν με ηλεκτροσόκ. Μας έκαναν ηλεκτροσόκ μέχρι να πέσουμε αναίσθητοι στο έδαφος. Έχω προσωπικά δει πολλούς θανάτους από ηλεκτροσόκ», επεσήμανε ένας τρίτος.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here