Ο Παπανδρέου σε δείπνο προς τιμήν του Ιμάμογλου στο σπίτι των Ινονού

16/09/2019 14:47

Στην Κωνσταντινούπολη στο σπίτι των Ινονού παραβρέθηκε σε δείπνο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της χήρας του Ερντάλ Ινονού, Σεβίντς, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Τουρκίας το 1993.

Το δείπνο παρατέθηκε από την Σεβίντς Ινονού, προς τιμή του νέου δημάρχου της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Από αριστερά: η Ντιλέκ Ιμάμογλου, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, η οικοδέσποινα Σεβίντς Ινονού και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν ο μόνος προσκεκλημένος από το εξωτερικό λόγω της φιλίας των δύο ανδρών και των παραδοσιακών σχέσεων των Τούρκων Σοσιαλδημοκρατών με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ενώ ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχε βραβεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τη συμβολή του στην ειρήνη, πριν δυο χρόνια, όταν ήταν ακόμα δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού.

Παπανδρέου και Ιμάμογλου, μίλησαν για τις σημερινές προκλήσεις σε ότι αφορά την υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών στην οικονομία και την ανάπτυξη, καθώς και για τη σημασία των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πηγή: www.newsit.grΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης