Χανιά: Στο «σκαμνί» δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία 70χρονου

Στο δικαστήριο αναβιώνει η υπόθεση του 70χρονου από τα Σφακιά που δολοφονήθηκε και θάφτηκε μαζί με το όχημά του, τον Μάρτιο του 2018.

Ο 70χρονος κτηνοτρόφος Παντελής Δουρουντάκης, εξαφανίστηκε πέρυσι τον Μάρτιο και εντοπίστηκε τον Ιούνιο, νεκρός και θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε λάκκο κοντά στον Αλικιανό.

Από τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την υπόθεση, ο 45χρονος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να σκοτώσει τον 70χρονο για να μην τον πυροβολήσει εκείνος, καθώς πήγε στο εργοτάξιο τους οπλισμένος.

Μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Για τον αδερφό του είπε ότι δεν ήξερε τίποτα αν και η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι μετά την ανθρωποκτονία υπήρχε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ωστόσο οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους δεν προκύπτει η εμπλοκή του 40χρονου στην ανθρωποκτονία και έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί στον 45χρονο είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο 40χρονος καθώς και ένα ακόμη άτομο – ιδιοκτήτη του χωραφιού όπου βρέθηκε η σορός – κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here