Ο Αλέξης Τσίπρας κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του Articolo Uno


Σε συνέχεια της συμμετοχής του στο φόρουμ Ambrosetti στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Ιταλία προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του festival του κόμματος Articolo Uno, αλλά και να έχει επαφές, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Ρώμη.

Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί εκ νέου την Ιταλία, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει παρέμβαση απόψε, σε συνεδρία με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση.

Επιπλέον, θα μεταφέρει την εμπειρία από την κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ