Αφγανιστάν: Τους 39 έφτασαν οι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σε νοσοκομείο

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο Αφγανιστάν μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της χώρας. Τουλάχιστον 39 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ο αρχικός απολογισμός από την επίθεση ήταν 20 νεκροί, αλλά ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Ζάμπουλ.

Σε 140 ανήλθε επίσης ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση αυτή που έγινε χθες στην πόλη Κάλατ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζάμπουλ, δήλωσε ο Γκιουλ Ισλάμ Σιάαλ.

«Μόνο δύο απ’ αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και επισκέπτες», σημείωσε.

«Το νοσοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς», υπογράμμισε επίσης.

Χθες ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ, είχε δηλώσει ότι καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) και ότι το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση. Λίγο αργότερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είχε δηλώσει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αυτή αυτοκτονίας εναντίον των NDS και ότι το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here