Μητσοτάκης: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας βρίσκει ενωμένους»


Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους μαθητές για τη σημερινή κινητοποίηση για το κλίμα

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας βρίσκει ενωμένους», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών για την κλιματική αλλαγή.

Και πρόσθεσε: «Γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε: Να απαλλαγούμε από τα πλαστικά και τον άνθρακα, να προστατέψουμε τα δάση, να στραφούμε στην ήπια ενέργεια. Συγχαίρω τους μαθητές μας για τη σημερινή κινητοποίηση».

«Ας δράσουμε τώρα»

Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (20/09) μαθητές, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays For Future, το οποίο διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Με συνθήματα, όπως «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», «Δεν έχουμε άλλο σπίτι σώστε τον πλανήτη», οι μαθητές ξεκίνησαν στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι, μέσω της οδού Ερμού. Μετά την άνοδο από την οδό Κολοκοτρώνη, η πορεία τους ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή.

klimatiki-allagi.jpg
Οι Έλληνες μαθητές ένωσαν τις φωνές τους με τους μαθητές όλου του κόσμου, σήμερα, απαιτώντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ