Χονγκ Κονγκ: Κόλαση του Δάντη – Φωτιές, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Άγριες συγκρούσεις αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών την Κυριακή (22.9.2019) στο Χονγκ Κονγκ.

Αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο, που είχαν πολιορκήσει, στο 16ο συνεχόμενο (!) Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, ειρηνικά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Σαν Τιν, στο βόρειο τμήμα της πρώην βρετανικής αποικίας. Χονγκ Κονγκ: Οδομαχίες διαρκείας

Όμως, τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται αργότερα, όταν εμφανίστηκαν διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να κρατάνε μια κινεζική σημαία που είχαν κατεβάσει από ένα κυβερνητικό κτίριο και κατόπιν την πέταξαν σε έναν ποταμό.

Στη συνέχεια, επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς στα εκδοτήρια των εισιτηρίων στον σταθμό του μετρό του Σα Τιν, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας που απέκλεισε την πρόσβαση στην περιοχή.

Τα τηλεοπτικό δίκτυα του Χονγκ Κονγκ μετέδωσαν πλάνα με έναν άνδρα, που είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Αργότερα, ξέσπασαν συμπλοκές έξω από το εμπορικό κέντρο μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου, οι οποίες έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

«Ακόμα κι αν είμαστε κουρασμένοι, δεν μπορούμε να αποκηρύξουμε τα δικαιώματά μας» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Σινγκ, μια καθηγήτρια που συμμετείχε στη διαδήλωση.

«Εάν αυτό το κίνημα διαρκέσει 100 ημέρες, 200 ημέρες ή ακόμα και 1.000 ημέρες και εμείς δεν πάρουμε όσα ζητάμε, θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους» υπογράμμισε η ίδια.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here