Υπόθεση Novartis: Κρίσιμη η κατάθεση της Ελένης Ράικου – Τι κατέθεσε ο Γ. Στουρνάρας

Άρχισε η κρίσιμη κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, για την υπόθεση Novartis.

Η κυρία Ράικου ήταν η πρώτη που μέσω κύκλων της είχε κάνει αναφορά στην ύπαρξη του περιβόητου «Ρασπούτιν».

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2017 η Ελένη Ράικου είχε παραιτηθεί από τη θέση της στην Εισαγγελία Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της.

Η κατάθεση της κυρίας Ράικου άρχισε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης κατέθεσε επί περίπου μία ώρα ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη.

Κατά πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Στουρνάρας, όπως δήλωσε, υπέβαλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πολυσέλιδο υπόμνημα με τα νομικά του επιχειρήματα, ένα συμπληρωματικό δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε υπόμνημα και μία περίληψη με την όλη ιστορία προκειμένου να στοιχειοθετήσει την θέση του πως σε βάρος του εξυφάνθηκε «σκευωρία» προκειμένου να εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση της Novartis.

Στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Δε θα πω τίποτα. Θα τηρήσω τη μυστικότητα της διαδικασίας. Είναι όλα στο υπόμνημα» ανέφερε κατά την έξοδο του από το κτίριο του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργούνταν από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis τέθηκε στο αρχείο διότι «ουδέν μεμπτόν» προέκυψε σε βάρος του.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ