Signify: Οι κυβερνήσεις πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία ενός κόσμου ουδέτερου από άνθρακα


Ο CEO της Signify καλεί τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τις δράσεις αειφορίας για έναν κόσμο χωρίς άνθρακα μέχρι το 2050 – Καλεί επίσης τις εταιρείες να δεσμευτούν για την ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2030 – Η Signify βρίσκεται σε εξέλιξη για να καταστεί ουδέτερη από άποψη εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2020 και μοιράζεται την εμπειρία της. 

Αΐντχόβεν, Ολλανδία«Άλλος ένας χρόνος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με φωτιές στον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία και συνεχείς υποχωρήσεις των πάγων. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζήτηση – τώρα πρέπει να δράσουμε,» είπε ο Eric Rondolat, CEO της Signify, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει κατά την τελετή έναρξης της «Εβδομάδα κατά της κλιματικής αλλαγής» στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον κ. Rondolat, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία ενός κόσμου ουδέτερου από άνθρακα μέχρι το 2050 με τις εταιρείες να δεσμεύονται σε πιο επιθετικούς στόχους όπως το 2030.

Ο κ. Rondolat ζητάει τις ακόλουθες δεσμεύσεις:

  • Μέχρι το 2020 σε όλα τα νέα κτίρια να έχει εγκατασταθεί LED ή ισοδύναμός ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός
  • Μέχρι το 2025 όλος ο οδικός φωτισμός να είναι LED ή ισοδύναμός ενεργειακά αποδοτικός
  • Μέχρι το 2030 όλα τα υπάρχοντα εταιρικά κτίρια να διαθέτουν LED ή ισοδύναμό ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σήμερα, ο κ. Rondolat θα καλέσει επίσης περισσότερες εταιρείες και χώρες να συμμετάσχουν στο γκρουπ Three Percent. Αυτή η ομάδα κυβερνήσεων και οργανισμών, δεσμεύεται να αυξήσει κατά 3% κάθε χρόνο, την ενεργειακή απόδοση χρησιμοποιώντας υπάρχουσες οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες. Και εάν η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 3% οφείλεται στην αύξηση των ρυθμών ανακαίνισης κτηρίων κατά 3%, σε συνδυασμό με την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 3% ετησίως, τότε ο κ. Rondolat πιστεύει ότι η ουδετερότητα του άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το 2050.

Σήμερα, η Signify δήλωσε ότι τήρησε την πενταετή δέσμευση της να παραδώσει δύο δις λαμπτήρες και φωτιστικά LED για τη στήριξη του «Global Lighting Challenge».

Αυτή η καμπάνια Καθαρής Ενέργειας καθόρισε έναν στόχο σε ολόκληρο τον κλάδο παγκοσμίως, για την επίτευξη 10 δις πωλήσεων προηγμένων προιόντων φωτισμού, υψηλής απόδοσης, υψηλής ποιότητας και οικονομικά προσιτών, όπως οι λαμπήρες LED, την περίοδο 2015 and 2020. Η υιοθέτηση ενός τέτοιου ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού θεωρείται μια από τις σημαντικότερες βραχυπρόθεσμες πρωτοβουλίες για τη μείωση των παγκοσμίων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Τον Δεκέμβριο του 2006, ο φωτισμός αντιπροσώπευε το 19% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Το επίπεδο αυτό μειώθηκε στο 13% το 2018 και βρίσκεται σε καλό δρόμο να μειωθεί περαιτέρω σε 8% έως το 2030. «Η ενεργειακή απόδοση είναι ο μοναδικός ενεργειακός πόρος που όλες οι χώρες μοιράζονται σε
αφθονία και μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών ενώ παράλληλα ενισχύει την ευημερία των ανθρώπων.Η ανάλυση του IEA δείχνει ότι όλες οι χώρες μπορούν συλλογικά να επιτύχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά προόδου όσον αφορά την αποτελεσματικότητα» είπε ο Δρ Fatih Birol, Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

«Πρέπει όλοι να εντείνουμε τις ενέργειές μας και πρέπει να το κάνουμε μαζί, καθώς μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε παραπάνω. Επικροτώ τις χώρες και τις εταιρείες της ομάδας Three Percent για την ηγεσία και τη φιλοδοξία που επιδεικνύουν στη δέσμευσή τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους για να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων».

Φωτεινότερες Ζωές, Καλύτερος Κόσμος

Η Signtify βρίσκεται στο προσκήνιο της εφαρμογής μέτρων ενεργειακής απόδοσης μέσω του προγράμματος «Φωτεινότερες Ζωές, Καλύτερος Κόσμος (Brighter Lives, Better World), με επίκεντρο τις βιώσιμες επιχειρήσεις και τα βιώσιμα έσοδα.

Η εταιρεία μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα της κατά 49% το 2018, χρησιμοποίησε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για το 89% όλων των αναγκών της στην ηλεκτρική ενέργεια και δημιούργησε το 79% των εσόδων της από ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, συστήματα και υπηρεσίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία αναγνωρίστηκε ως ηγέτης στον κλάδο της στον Δείκτη Βιωσιμότητας της Dow Jones για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ως η κορυφαία εταιρία φωτισμού παγκοσμίως, διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs). Οι δεσμεύσεις μας για το 2020, μέσω του Brighter Lives Better World διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα, τα συστήματα και οι υπηρεσίες μας θα συνεχίσουν να εξασφαλίζουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προωθήσουμε την αλλαγή για να επιτύχουμε καλύτερα τους παγκόσμιους στόχους εστιάζοντας στους τομείς τους οποίους μπορούμε να επηρεάσουμε περισσότερο.

Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να αναλάβουμε την πρωτοβουλία του World Green Building Council κάνοντας όλα τα κτήρια που χρησιμοποιούμε ουδέτερα από άνθρακα μέχρι το 2030.

Επιπλέον, η Signify έχει επίσης ενταχθεί στην πρωτοβουλία EV100 της ομάδας Climate, για τη λειτουργία ενός στόλου μίσθωσης 100% ηλεκτρικού και υβριδικού έως το 2030.

Από το 2016, η Signify κατέστη ουδέτερη από τις εκπομπές άνθρακα στις ΗΠΑ, την Κίνα, το Βέλγιο,τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, τον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Λατινική Αμερική και την Ιταλία, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Στοχεύει το 2020 να είναι 100% ουδέτερη από άνθρακα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ