Thomas Cook: Κινδυνεύει να χάσει 700.000 τουρίστες το χρόνο η Τουρκία


Τα προβλήματα που δημιουργεί παγκοσμίως η χρεοκοπία της Thomas Cook δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν την Τουρκία, μια χώρα που «ζει» εν πολλοίς από τον τουρισμό της.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κατάρρευση της Thomas Cook (και) στην Τουρκία, τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να περιοριστεί η ζημιά.

Η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενός πακέτου στήριξης για τις εγχώριες εταιρίες που επηρεάζονται από την κατάρρευση της Thomas Cook. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού 21.033 πελάτες της Thomas Cook κάνουν αυτή τη στιγμή διακοπές στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι το πακέτο αυτό θα τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Οι ξενοδόχοι στην Τουρκία εκφράζουν φόβους πως η Τουρκία θα χάσει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες μετά τις εξελίξεις.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων δήλωσε ότι η κατάρρευση της Thomas Cook σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να έχει 600.000-700.000 λιγότερους τουρίστες ετησίως.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Οσμάν Αγίκ τόνισε αυτή τη στιγμή υπάρχουν 45.000 τουρίστες στην Τουρκία που ήρθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω της Thomas Cook.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι η εταιρία χρωστάει 100.000-200.000 στερλίνες σε κάποια μικρά ξενοδοχεία, που θα μπορούσαν αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω της κατάρρευσης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ