Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο καινοτόμος δήμαρχος Τρικκαίων υποψήφιος για την Προεδρία της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Τρικκαίων είναι ο πλέον αποδεκτός σε πολύ υψηλό ποσοστό, στο σύνολο των εμπλεκομένων αυτοδιοικητικών της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, ο χαρακτηρισμός των περιφερειαρχών και των δημάρχων, παλαιών και νέων, ενεργών και μη για τον Δημήτρη Παπαστεργίου, είναι «το αγαπημένο παιδί της αυτοδιοίκησης».

Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι συνθέτει αποτελεσματικά την ανθρωπογεωγραφία, πέρα από κομματικούς χώρους και με ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και την τεχνογνωσία, να βοηθήσει τον δήμο του όχι απλά να αναπτυχθεί, αλλά να αποτελεί πρότυπο «έξυπνης» πόλης.

Με τη στρατηγική του ανέπτυξε τα στάνταρντ ανάπτυξης του δήμου, κάνοντας τα Τρίκαλα μία από τις πιο καινοτόμες πόλεις της Ευρώπης.

Ξεπέρασε προβλήματα και πέτυχε υψηλούς στόχους με πολύ γρήγορες διαδικασίες, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση και σαφής στόχευση, όλα είναι εφικτά.

Άλλωστε, ο Δημήτρης Παπαστεργίου δεν σταματά να τονίζει πως σκοπός του κάθε δημάρχου είναι να υπηρετεί τον μοναδικό κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.

Γι’ αυτό και πολλοί δήμαρχοι που προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους τον θεωρούν ότι είναι μια από τις πλέον καινοτόμες προσωπικότητες και που ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ μπορεί να συμβάλλει με την εκλογή του στην αλλαγή της διοίκησης της χώρας για το καλό του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο στρατηγικός στόχος του συνόλου των δήμων της χώρας, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δημοτικές τους Αρχές κάνοντας καλύτερη την καθημερινή ποιότητα της ζωής τους, είναι να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που ακολούθησε ο Δημήτρης Παπαστεργίου στον δήμο Τρικκαίων. Μια πόλη – «φαινόμενο», όπως τη χαρακτηρίζουν.

O Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, προχώρησε σε επίσημη δήλωση υποψηφιότητας για την Προεδρία της ΚΕΔΕ.

Σε αυτήν αναφέρει:

«Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες μας αλλάζουν, οι Δήμοι μας αλλάζουν. Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι.Πολύ περισσότερο… να γυρίσουμε πίσω. Ήρθε η ώρα η αυτοδιοίκηση να φύγει μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες και να αλλάξει τα δεδομένα.

Η μετάβαση σε μία νέα, ψηφιακή εποχή απαιτεί την άμεση συμμετοχή των Δήμων, οργανωμένα, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για ένα πιο αποτελεσματικό και επιτέλους αποκεντρωμένο Δημόσιο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να βάλουμε τους Δήμους μας μπροστά στην αλλαγή που έρχεται, με δεδομένο πως η πολιτική συγκυρία φέρνει στο πλευρό μας ανθρώπους με γνώση και διάθεση να κάνουν τομές στο κράτος, μακριά από ιδεοληψίες και αποτυχημένα μοντέλα διοίκησης.

Τώρα είναι μία μοναδική ευκαιρία να φροντίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών μας αλλά παράλληλα να μιλήσουμε για ανάπτυξη και απασχόληση, να συνεργαστούμε με τους παραγωγικούς φορείς των περιοχών μας για έναν κοινό σκοπό.

Να στραφούμε και πάλι προς το περιβάλλον, να κινητοποιήσουμε τους Δημότες μας να ανακυκλώσουν περισσότερο, να αναζητήσουμε προγράμματα για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.

Να κάνουμε την καινοτομία, τρόπο ζωής. Να βάλουμε την τεχνολογία στους Δήμους απλοποιώντας διαδικασίες, μειώνοντας κόστη, βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Να φέρουμε και πάλι τους Δήμους μας στη θέση που τους αρμόζει, με σύγχρονες υποδομές, σοβαρούς, δυνατούς, ασφαλείς. Δήμους που θα βρεθούν ακόμη πιο κοντά στους Δημότες, λειτουργώντας άμεσα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους, πείθοντάς τους έτσι να νοιαστούν λίγο παραπάνω για την πόλη, τη γειτονιά, το χωριό τους.

Να διεκδικήσουμε το δικό μας ζωτικό χώρο στη δημόσια διοίκηση με νομοθετική και οικονομική αυτοτέλεια, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον Α’ βαθμό, με σχέσεις ισορροπίας και αμοιβαίου σεβασμού σε σχέση με τον Β´ βαθμό και την Κεντρική Διοίκηση.

Να συνεργαστούμε και να διορθώσουμε τα φαινόμενα παραλυσίας που ο τελευταίος εκλογικός νόμος έφερε στην αυτοδιοίκηση, με έναν νέο, πιο… λογικό νόμο.

Με τις σκέψεις αυτές και έχοντας μιλήσει τους τελευταίους μήνες με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την προεδρία της ΚΕΔΕ, του κορυφαίου συνδικαλιστικού μας οργάνου, στις προσεχείς εκλογές, πλαισιωμένος από μία δυνατή αυτοδιοικητική ομάδα.

Κοινό μας στοιχείο ο αλληλοσεβασμός και το πάθος μας να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και ανθρώπινα τους τόπους μας, εκσυγχρονίζοντας την δημόσια διοίκηση προς όφελος των συμπολιτών μας.

Για την νέα αυτοδιοικητική οικογένεια που δημιουργήσαμε δεν υπάρχουν διακρίσεις. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι συνάδελφοι, μικροί και μεγάλοι δήμοι, κεντρικοί και περιφερειακοί. Στον αγώνα για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση σκοπεύουμε να είμαστε μια γροθιά, ενωμένοι, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες παθογένειες του παρελθόντος.

Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων
Υποψήφιος πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)»


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here