Guardian: Το βιβλίο του Βαρουφάκη στα 100 καλύτερα του 21ου αιώνα


Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα, το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the room» (Ενήλικοι στο Δωμάτιο), σύμφωνα με τον Guardian.

Πρόκειται για το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη στο οποίο βασίστηκε η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά. Σύμφωνα με τον Guardian, αποτελεί ένα από τα 100 καλύτερα βιβλία που έχουν εκδοθεί από το 2000 και μετά. Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα το έβαλε στην 86η θέση της λίστας που δημοσίευσε.

Ο Guardian για το βιβλίο του Βαρουφάκη

«Αυτά τα απομνημονεύματα του οικονομολόγου με το δερμάτινο, για τους 6 μήνες που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας το 2015, την εποχή της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, έχει περιγραφεί ως “από τα καλύτερα πολιτικά απομνημονεύματα που έχουν γραφεί ποτέ”. Έρχεται αντιμέτωπος με το ΔΝΤ, τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τη Γουόλ Στριτ, τους δισεκατομμυριούχους και τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και του λένε πώς λειτουργεί το σύστημα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το βιβλίο του αποτελεί μια αποκαλυπτική περιγραφή της σύγχρονης εξουσίας», αναφέρει ο Guardian, στη σύντομη περιγραφή για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Την κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, καταλαμβάνουν αποκλειστικά γυναίκες συγγραφείς. Σύμφωνα με τον Guardian, τα τρία καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα είναι τα: «Γουλφ Χολ», της Χίλαρι Μαντέλ, «Γκίλιαντ» της Μέριλιν Ρόμπινσον και «Secondhand Time» της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ