Θεοδωρικάκος: Μήνυμα ενότητας η ομόφωνη υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη ψήφο των αποδήμων

Συνέντευξη στην εφημερίδα της αμερικανικής ομογένειας “Εθνικός Κήρυκας” έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και αναφέρθηκε στο θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Η ομόφωνη υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων θα ήταν ένα μοναδικό μήνυμα ενότητας του Ελληνισμού που πρέπει να εκπέμψει το ελληνικό κοινοβούλιο, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε επ’ ευκαιρία και της επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου «δεν θα αποτελεί νίκη της κυβέρνησης ή της ΝΔ, αλλά νίκη του Ελληνισμού και μέσα σε αυτήν την έννοια δεν χωρούν διαχωριστικές γραμμές».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέσα στο 2019 και ότι εξετάζεται η δυνατότητα να γίνει χρήση της επιστολικής ψήφου.

«Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την εμπειρία άλλων χωρών για να προσφέρουμε τη διευκόλυνση της ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. Και η ψήφος τους θα είναι ισοδύναμη με την ψήφο των υπολοίπων Ελλήνων», σημείωσε.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here