Μπόρις Τζόνσον: Σέβομαι την απόφαση για άνοιγμα της Βουλής


Από τις ΗΠΑ ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας.
Η Βουλή θα ανοίξει και πάλι το πρωί της Τετάρτης.
Την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού ζητά η αντιπολίτευση. Ετοιμάζουν και πρόταση μομφής.

Μια η περιπέτεια της Thomas Cook, μια το Brexit και το χαστούκι που έφαγε ο Μπόρις Τζόνσον και η Βρετανία περνάει τις πιο δύσκολες ώρες της. Τόσο πολιτικά και θεσμικά όσο και οικονομικά. Οι άθλιοι χειρισμοί του Μπόρις Τζόνσον στο εσωτερικό της χώρας με το κλείσιμο του κοινοβουλίου οδήγησαν σε μια πρωτοφανή απόφαση στα παγκόσμια χρονικά: Ανώτατο Δικαστήριο να διατάξει το άνοιγμα του κοινοβουλίου παρακάμπτοντας τις εξουσίες του πρωθυπουργού της χώρας.

Το Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε σήμερα ομόφωνα ότι είναι παράνομο το κλείσιμο της Βρετανικής Βουλής και ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, επί της ουσίας πήρε την εξουσία από τον Μπόρις Τζόνσον και ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αποθέωσε τους ανώτατους δικαστές για την απόφασή τους να ανοίξει και πάλι το Βρετανικό Κοινοβούλιο και ζήτησε από τους βουλευτές να είναι στις θέσεις τους στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης. Brexit: Παράνομο το κλείσιμο του κοινοβουλίου από τον Μπόρις Τζόνσον!

Η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Λαίδη Χέιλ, αρνήθηκε να πει ευθέως αν ο Μπόρις Τζόνσον είπε ψέμματα στην Βασίλισσα αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι δικαστές έκριναν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, παραπλάνησε την Ελισάβετ.Ζητούν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον

Κι ενώ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει το alter ego του, τον Ντόναλντ Τραμπ, τώρα θα αναγκαστεί να επιστρέψει άρον άρον στην χώρα του προκειμένου να βρεθεί στην Βουλή όπου ήδη οι αντίπαλοί του ζητούν την παραίτησή του.

Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί και νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Όμως, ήδη αυτό που σχεδιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι να καταθέσουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση με το που θα ανοίξει η Βουλή και αν υπερψηφιστεί, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Στα σημαντικά είναι και η άνοδος της λίρας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ