VW Golf R καταδικάζει Tesla Model 3 (+video)


Το VW Golf R έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε «Nissan GT-R του φτωχού», ελέω της ευκολίας με την οποία επικρατεί σε κόντρες. Ακόμα και κόντρα στους μετρ του είδους, που είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – όπως το Tesla Model 3.

Η κορυφαία έκδοση του μικρότερου μοντέλου από την εταιρία του Elon Musk, έρχεται με δυο ηλεκτροκινητήρες, 487 ίππους και 640 Nm ροπής. Το σημαντικότερο όλων; Από το μηδέν, που είναι και μέγιστο ατού των ηλεκτρικών μοτέρ. Απεναντίας, το VW Golf R αποδίδει 300 ίππους στις 5.500-6.500 σ.α.λ. και 380 Nm στις 2.000-5.400 σ.α.λ. Βέβαια είναι τετρακίνητο και το 7άρι DSG «πυροβολεί» στις αλλαγές, όμως το Tesla είναι επίσης τετρακίνητο και δεν χρειάζεται καν να αλλάξει ταχύτητα. Το συγκεκριμένο Golf R δεν έχει τρελές μετατροπές. Μόνο ένα πρώτο στάδιο της Revo, που στέλνει την ισχύ στα 375 άλογα. Κοινώς, θεωρητικά δεν έχει την παραμικρή ελπίδα.

Παρόλα αυτά, και ενώ το Model 3 ξεκολλάει στην εκκίνηση, το γερμανικό hot hatch μαζεύει την διαφορά και περνάει το 400άρι σε 11,768 δλ., έναντι 12,251 του αμερικανικού liftback. Μια μεγάλη νίκη για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, απέναντι στο ρεύμα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ