Σοκ στην Πάτρα: Του έκαναν bullying οι συμμαθητές του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Άλλη μία υπόθεση σχολικού εκφοβισμού που παρ’ oλίγον να έχει μοιραία αποτελέσματα καταγγέλλουν οι γονείς 16χρονου μαθητή από την Πάτρα.

Η οικογένειά του αποκάλυψε ότι ο ανήλικος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, μην αντέχοντας το bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές του.

«Όταν κατέβηκε κάτω, τον ρώτησα “γιατί το έκανες αυτό; Τι έκανα λάθος; Τι είναι αυτό που μου έκανες απόψε;” και στη συνέχεια μου είπε ότι “δεν με κατάλαβες. Σου είπα και σου φώναζα ότι δεν ήθελα να πάω στο σχολείο γιατί θα με κοροϊδεύουν όλοι» λέει αποκλειστικά στο Open TV η μητέρα του 16χρονου μαθητή.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο μαθητής επέστρεψε στο σπίτι του από το σχολείο εμφανώς αναστατωμένος. Οι γονείς του ανησύχησαν βλέποντας την αλλαγή στη συμπεριφορά του. Το βράδυ της ίδιας μέρας τούς εκμυστηρεύτηκε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητή του. Αν δεν αντιδρούσε, θα γινόταν περίγελος.

«Μαμά, δεν είναι έτσι γιατί στο σχολείο υπάρχουν νόμοι. Εάν δεν αντιδράσω και δεν του επιτεθώ και δεν πιαστούμε στα χέρια, τότε θα θεωρηθώ δειλός, θα με κοροϊδεύουν και θα μου το κάνουν και άλλοι αυτό που μου έκανε αυτός» προσθέτει η μητέρα του 16χρονου.

Τη χαριστική βολή στον 16χρονο έδωσε μια προσβλητική ανάρτηση του συμμαθητή του, που τον έδειρε, στα social media. Εκείνη τη στιγμή ο ανήλικος «θόλωσε». Φίλησε τη μητέρα του και με την πρόφαση ότι πάει μια βόλτα ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού. «Βρήκα το παιδί έτοιμο να πέσει στο κενό. Δηλαδή, ο Θεός με φώτισε, μου έδωσε αέρα στα πόδια και δεν με κατάλαβε και πρόλαβα και το τράβηξα και έκλαιγε» λέει ο πατέρας του.

«Κλήθηκαν οι γονείς του θύτη ενώ παρόντας ήταν και ο μαθητής. Ο θύτης παραδέχθηκε όσα κατήγγειλε το παιδί. Έτσι, ο σύλλογος καθηγητών αποφάσισε να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή που μπορούσε να δώσει καθώς ο μαθητής έλεγε ότι τα έκανε όλα για ένα αστείο» τονίζει στο Open ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης.

Παρ’ όλα αυτά, ο θύτης δεν συνετίστηκε. Ο πατέρας του 16χρονου καταγγέλλει ότι «τη Δευτέρα το απόγευμα ανήρτησε ξανά στα social media το εξής σχόλιο: “Δεν τρέχει τίποτα… μια διήμερη έφαγα και τώρα αρχίζει το πάρτι”…».

«Η αποδοχή της διαφορετικότητας, τα social media και όλη αυτή η υπερβολική έκθεση που υπάρχει ίσως δημιουργεί μια μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση στα άτομα, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να επιβληθούν κοινωνικά με διάφορους τρόπους» λέει στο Open TV ο ψυχίατρος Δημήτρης Αβαττάγγελος. Σημειώνεται πως ο 16χρονος οδηγήθηκε στον ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πηγή: Open TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here