Η ΑΔΕΔΥ κράζει τον Τσακαλώτο γιατί… πήγε στην πορεία

Η απεργία είναι δικαίωμα, γνωστό και… νομοθετημένο. Δικαίωμα και η επιθυμία κάθε πολίτη να κάνει πορεία. Πολίτης (εκτός από πολιτικός και πρώην υπουργός) είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αλλά φαίνεται πως κατά την ΑΔΕΔΥ δεν έχει δικαίωμα ούτε στην πορεία ούτε στην… απεργία.

Η παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών στην πορεία για την 24ωρη απεργία που έγινε χθες στο Σύνταγμα κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου εξέπληξε πολλούς. Και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Μόνο που κατά την ΑΔΕΔΥ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα έπρεπε να πάει στην πορεία εξαιτίας της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τσακαλώτος σε πορεία… σαν να μην πέρασε μια μέρα [pics]

Η ΑΔΕΔΥ… ενοχλήθηκε γιατί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε στην πορεία της. Και αφού με σαφέστατη ειρωνεία τονίζει ότι η παρουσία του διαπιστώθηκε από τις φωτογραφίες στον τύπο και στα social media γιατί τα μέλη της δεν τον… είδαν, τον κατηγορούν για απύθμενο θράσος.

Και αυτό γιατί «ως υπουργός Οικονομικών επί 4 χρόνια αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την ΑΔΕΔΥ», αλλά και γιατί «η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων».

«Αποτελεί πράγματι πρόκληση (…) να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της ΑΔΕΔΥ «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η κυβέρνησή του (…) Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Και το κείμενο καταλήγει με τη φράση: «Αιδώς Αργείοι!».Όλη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Όπως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -γιατί στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραβρέθηκε ο τ. Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο.

Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας.

Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα.

Αποτελεί πράγματι πρόκληση ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που:Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,Παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,Συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,Ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,Μείωσε το αφορολόγητο,Αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,Κατάργησε το ΕΚΑΣ,Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,Ιδιωτικοποίησε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα,

να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.

Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία.

Τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων και της κοινωνίας.

Αιδώς Αργείοι!!!».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here