Αφγανιστάν: 4 οι νεκροί από την επίθεση στο προεκλογικό κέντρο – Μεταξύ τους ένα παιδί


Ένας Αφγανός δημοσιογράφος πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο, αφού υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη χθες Τρίτη (24.09.2019) από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο κεντρικό προεκλογικό κέντρο του προέδρου Άσραφ Γάνι στην πόλη Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν.

Ο Αμπντούλ Χαμίντ Χοτάκι είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται σε επίθεση ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής. «Ο δημοσιογράφος μας τραυματίστηκε στην έκρηξη στο προεκλογικό κέντρο του Γάνι την Τρίτη και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του», δήλωσε ο Σεντικουλάχ Χαλίκ.

Ο Χοτάκι βρισκόταν σε γειτονικό νοσοκομείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Τρεις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτή, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ επτά άλλοι τραυματίστηκαν, επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κανταχάρ.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.26 νεκροί την προηγούμενη εβδομάδα

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν επιτεθεί εναντίον προεκλογικής συγκέντρωσης του Γάνι την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Σαρικάρ, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους.

Με 13 θανάτους δημοσιογράφων το 2018, το Αφγανιστάν ήταν η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τα μέλη του Τύπου, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Σε μία μόνο ημέρα πέρυσι εννέα δημοσιογράφοι που κάλυπταν μια επίθεση σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ, ενώ ένας άλλος δέχθηκε πυροβολισμό, στην πιο αιματηρή ημέρα για τον αφγανικό Τύπο από το 2001.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ