Υπόθεση Novartis: Οι διάλογοι φωτιά Ράϊκου – Παπαγγελόπουλου

Ένας πραγματικός σάλος έχει ξεσπάσει μετά την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράϊκου για την υπόθεση της Novartis. Αφορμή τα όσα διέρρευσαν από την κατάθεση όπυ αναφέρεται και το όνομα της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Η ίδια η Γιάννα Παπαδάκου χαρακτήρισε μυθεύματα όσα ανέφερε η κα Ράικου και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κυρία Παπαδάκου δήλωσε: «Έχω επισκεφθεί την κ. Ράικου και την επόμενη επικεφαλής εισαγγελέα Διαφθοράς, όπως και τα προηγούμενα γραφεί με τον κ. Πεπόνη. Είναι η δουλειά μου να πηγαίνω εκεί, δεν κάνω ρεπορτάζ τηλεφώνου, πάω από κοντά. Την επισκέφθηκα για να μάθω τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία. Η κ. Ράικου όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή. Προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου. Έχω κάνει σχόλια και για το γεγονός ότι ο σύζυγός της αμείβονταν από τη Novartis, με ένα μικρό ποσό βέβαια, αλλά εγώ είχα το καθήκον να το κάνω».

«Πιστεύω ότι έχει προσωπικά εναντίον μου. Όλα αυτά που είπε δεν ισχύουν, ότι είπα για Βενιζέλους κλπ. Αναφορικά με το βίντεο με τον κ. Πικραμμένο, είναι ένα βίντεο που έχει μεταδοθεί από τον Alpha και φυσικά ουδέποτε λέει ο Φρουζής ότι έδωσε χρήματα στον Πικραμμένο. Αυτά είναι στη φαντασία της και μόνο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί κάποιον άλλον και η κ. Ράικου δεν έχει και την αξιοπιστία να το κάνει».Τι αναφέρει η κατάθεση Ράϊκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου είναι καταπέλτης για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που τον ονομάζει ως τον «Ρασπούτιν» και όπως φέρεται να έχει καταθέσει έτσι αποκαλούσε και ο ίδιος τον εαυτό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας φέρεται να έχει καταθέσει ότι η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε δυο φορές και την ρωτούσε τι στοιχεία έχει για πολιτικούς και γιατί τα κρύβει και δεν προχωράει την υπόθεση. Η κ. Ράικου απαντούσε ότι δεν έχει στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει offshore με τον Παναγιωτάκη για να τα μοιράζουν αλλού.

Φέρεται να αναφέρει επίσης ότι με το που έφυγε η Παπαδάκου «καπάκι» πήρε τηλέφωνο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος της έλεγε τα ίδια «αφού έχεις στοιχεία γιατί δεν προχωράς».

Η δεύτερη επίσκεψη της Παπαδάκου στην κυρία Ράικου σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει η τελευταία, ήταν με συγκεκριμένες φράσεις: «Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση έχεις στοιχεία για πολιτικούς». «Δεν έχω», απάντησε ξανά η Ράικου.

Η κυρία Γιάννα Παπαδάκου φέρεται να της λέει πως «Έχεις για Βενιζέλο για Πικραμένο. Μάλιστα για τον Πικραμένο υπάρχει ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος
Στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα… τα παίρνει».

Μετά η κυρία Ράικου φέρεται να έχει καταθέσει ότι την πήρε τηλέφωνο ξανά ο κ. Παπαγγελόπουλος. Και της είπε τα ίδια και την ρωτά γιατί δεν στέλνει το φάκελο στη Βουλή.

Η κυρία Ράικου φέρεται ότι απάντησε «Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία».

Παπαγγελόπουλος: «Στείλε εσύ το φάκελο στην δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι.»

Ράικου: «Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής».

Παπαγγελόπουλος : Με αυτή τη σχολή που είσαι να δούμε αν θα σου βγει σε καλό.

Η κυρία Ράικου φέρεται να λέει στην συνέχεια της κατάθεσής της ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της την είχαν στήσει με κατασκευασμένες κατηγορίες. «Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης. Άλλοτε τη φίλη της πρόεδρος πρωτοδικών Ηλιάνα Ζαμανίκα», φέρεται να λέει χαρακτηριστικά.

Η Ελένη Ράικου, φέρεται να έχει καταθέσει πως «ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ήθελα να με απαξιώσουν ενώ η Τουλουπάκη εμφανιζόταν ως αποτελεσματική».

Και φέρεται να συνεχίζει: «Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές του μεθοδεύσεις αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη. Και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται άλλωστε αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέληση του αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ο ίδιος Ρασπούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ Ρασπούτιν όπως τον αποκαλούσαν και πολύ όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο Πρωθυπουργός όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ