Ντρίπλα από το Ιράν: Δεχόμαστε αλλαγή της συμφωνίας για τα πυρηνικά αν αρθούν οι κυρώσεις

Το Ιράν προτείνει να συμφωνήσει σε αναβαθμισμένες επιθεωρήσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα, αν το Κογκρέσο των ΗΠΑ επικυρώσει την πυρηνική συμφωνία του 2015.

Το Ιράν προτίθεται να δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικών όπλων και να αποδεχθεί αλλαγές στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις, αν οι ΗΠΑ επιστρέψουν στην συμφωνία και άρουν τις κυρώσεις που του έχουν επιβάλει, δήλωσε σήμερα Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν οι κυρώσεις τερματιστούν και υπάρξει επιστροφή στην συμφωνία, τότε υπάρχει χώρος για να δώσουμε διαβεβαιώσεις προς την κατεύθυνση της άρσης του αδιεξόδου, ενώ ο πρόεδρος (του Ιράν Χασάν Ροχανί) έχει ακόμη και μια πρόταση για μικρές αλλαγές στην συμφωνία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Αλί Ραμπιεΐ σε δηλώσεις που έκανε στην δημόσια ιρανική τηλεόραση.

Λίγο αργότερα το αγγλόφωνο δίκτυο του Ιράν Press TV διευκρίνισε ότι η Τεχεράνη προτείνει να συμφωνήσει σε αναβαθμισμένες επιθεωρήσεις όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα, αν το Κογκρέσο των ΗΠΑ επικυρώσει την πυρηνική συμφωνία του 2015, από την οποία αποσύρθηκε πέρυσι η Ουάσινγκτον, και η αμερικανική κυβέρνηση άρει όλες τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στο Ιράν.

«Η τροποποίηση που προτείνει το Ιράν στην πυρηνική συμφωνία προβλέπει αρχική έγκριση ενός επιπρόσθετου πρωτοκόλλου από το κοινοβούλιο του Ιράν, έγκριση της πυρηνικής συμφωνίας από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, την άρση όλων των κυρώσεων από την Ουάσινγκτον», μετέδωσε το ιρανικό αυτό δημόσιο δίκτυο, επικαλούμενο, όπως διευκρίνισε, καλά ενημερωμένες πηγές.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here