“Έτσι μιλά ένας αρχιμαφιόζος”. Στα “κάγκελα” για το τηλεφώνημα του Τραμπ. video


Οργισμένος ο Τραμπ, οργισμένες και οι αντιδράσεις των πολιτικών του αντιπάλων μετά την δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Ζελένσκι.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τραμπ: Μπορεί μια λέξη να τον «ρίξει»; «Κόλαση» στις ΗΠΑ με το…

Γι’ αυτήν ακριβώς την συνομιλία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 25.09.2019, πως ξεκινά τις διαδικασίες για έρευνα με στόχο την παραπομπή και την καθαίρεση του αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Και έδωσε οδηγίες σε έξι επιτροπές να συνεχίσουν την έρευνα για τις πράξεις του προέδρου.

Η ίδια έκανε δηλώσεις μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου και έδειξε πως ο… πόλεμος συνεχίζεται!

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θεωρεί ότι η περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τον περασμένο Ιούλιο οι Τραμπ – Ζελένσκι, επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια συμπεριφορά που «υπονομεύει την ακεραιότητα των εκλογών μας, την αξιοπρέπεια του αξιώματός του και την εθνική ασφάλειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πελόζι. ΤραμπΤραμπΜιλούν για μαφία!

Εν τω μεταξύ, το ηγετικό στέλεχος της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ, μίλησε στους δημοσιογράφους και ήταν καυστικότατος.

Μιλά ξεκάθαρα για μαφία (!) και τονίζει πως έτσι ακριβώς μιλά οι αρχηγός της μαφίας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το κείμενο του τηλεφωνήματος μοιάζει με έναν κλασικό μαφιόζικο εκβιασμό:

– Κάνουμε πολλά για την Ουκρανία

– Δεν είναι πολύ αμοιβαίο.

– Έχω μια χάρη να ζητήσω.

– Ερευνήστε τον αντίπαλό μου.

– Οι άνθρωποί μου θα βρίσκονται σε επικοινωνία.

Ωραία είναι η χώρα σας.

Θα ήταν κρίμα αν κάτι κακό της συνέβαινε»!

Click4more: Οργισμένη αντίδραση Tραμπ – «Περιμένατε κόλαση και έχετε ένα τίποτα»! video

Τέλος, από την πλευρά του ο Μιτ Ρόμνεϊ, που το 2012 ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.»Η αντίδρασή μου είναι η ίδια με εκείνη των προηγούμενων ημερών: είναι βαθύτατα ανησυχητικό και θα δούμε πού θα οδηγήσει», είπε στο CNN ο γερουσιαστής από τη Γιούτα.

Φωτογραφίες: Reuters.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ