Φωτογραφία ντοκουμέντο από την άγρια καταδίωξη του Λιμενικού με βαρόνους ναρκωτικών στο Αιγαίο

Την πορεία του φουσκωτού παρακολουθούσαν ελικόπτερο και αεροπλάνο της FRONTEX

Εικόνα ντοκουμέντο από τη «μάχη» μεταξύ ανδρών του Λιμενικού και αλβανών εμπόρων ναρκωτικών φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί οι ύποπτοι διακρίνονται στην ακινητοποιημένη βάρκα με τα χέρια τους σηκωμένα ψηλά και τους άνδρες του Λιμενικού να τους σημαδεύουν με αυτόματα όπλα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Οι τρεις Αλβανοί πλέον βρίσκονται στα χέρια των Λιμενικών Αρχών καθώς φέρεται να μετέφεραν ποσότητες κάναβης σε ακτή της Τουρκίας και ακινητοποιήθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα μετά από καταδίωξη νότια της Μυτιλήνης.

Στελέχη αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορία για την πιθανή ύπαρξη δυο ταχυπλόων που επρόκειτο να ξεκινήσουν από την Αλβανία με προορισμό την Τουρκία μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού και για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης 10 περιπολικά σκάφη, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του λιμενικού καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Frontex.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν τα ναρκωτικά που μετέφεραν σε ακτή της Τουρκίας.

Όταν τους αντιλήφθηκαν τα μέλη πληρωμάτων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής τους καταδίωξαν χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι τρεις δράστες κατάφεραν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των σκαφών του ΛΣ επιχείρησαν να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα στελέχη των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού να πυροβολήσουν σε «ασφαλή τομέα» όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερο ταχύπλοο μεταφοράς ναρκωτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here