Τζόνσον: Ανατρέψτε με ή αφήστε με να υλοποιήσω το Brexit

Επιθετικός εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος ζήτησε από την αντιπολίτευση να τον ανατρέψει ή αλλιώς να τον αφήσει να υλοποιήσει το Brexit.

«Αυτό το κοινοβούλιο πρέπει είτε να κάνει στην άκρη και να επιτρέψει σε αυτήν την κυβέρνηση να υλοποιήσει το Brexit ή να καταθέσει πρόταση μομφής και τελικά να έρθει αντιμέτωπο με την ημέρα που θα γίνει το ξεκαθάρισμα με τους ψηφοφόρους» είπε ο Τζόνσον, σε μια ομιλία που εκφώνησε, προκαλώντας συχνά τις αποδοκιμασίες των βουλευτών.

«Θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, αφήστε τους να κάνουν εκλογές» υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός την ώρα που κάποιοι από τα έδρανα, του φώναζαν να παραιτηθεί.

ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο έχει «παραλύσει» καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του προσπαθούν να εμποδίσουν τη χώρα από το να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό το κοινοβούλιο δεν θέλει να συμβεί το Brexit» σημείωσε ο ίδιος στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, που χθες απεφάνθη πως η απόφασή του για την αναστολή του κοινοβουλίου ήταν παράνομη, δεν ήταν σωστό να παρέμβει σε «κάτι που είναι κυρίως πολιτικό ζήτημα, σε μια περίοδο μεγάλης εθνικής αντιπαράθεσης».

Με το να συνεχίζουν να αντιτίθενται στα σχέδιά του για το Brexit την 31η Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, οι βουλευτές εμποδίζουν τον πρωθυπουργό να «υλοποιήσει τις προτεραιότητες των πολιτών» στο σύστημα υγείας, την αστυνομεύση και άλλους τομείς, τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here