Τραμπ – Ζελένσκι: Απίστευτη αμηχανία στις κοινές τους δηλώσεις. video, pics

Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκατσαν δίπλα – δίπλα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και όσο κι αν… προσπάθησαν, η αμηχανία ήταν έκδηλη.

Τα έφερε έτσι η μοίρα που και οι δύο βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Και συγκεκριμένα στον ΟΗΕ, για την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Ο λόγος φυσικά για τους Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και Ουκρανίας, αντίστοιχα, είναι οι πρωταγωνιστές μιας υπόθεσης που έκανε τους Δημοκρατικούς να δουν την ευκαιρία που έψαχναν: Να «ρίξουν» τον Πλανητάρχη!

Η μεταξύ τους συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη και τόσο ο Τραμπ όσο και ο Ζελένσκι προσπάθησαν να καταπολεμήσουν την αμηχανία κάνοντας αστεία ενώπιον των δημοσιογράφων.

Έφτασαν σε σημείο ο μεν Αμερικανός να αναφερθεί στα καλλιστεία, ο δε Ουκρανός να του… παραπονεθεί για κάτι που ξέχασε να του πει!Δείτε τις εικόνες ΤραμπΤραμπ ΤραμπΤραμπ ΤραμπΤραμπ ΤραμπΤραμπ Εκτός των άλλων… έθαψε και την Ευρώπη ο Τραμπ στο επίμαχο τηλεφώνημα!

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του τον Ιούλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να δυσφημίσει τους Ευρωπαίους –και ιδίως τη Γερμανία– κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν κάνει και πολλά πράγματα για την Ουκρανία. Και ο συνομιλητής του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απάντησε ότι συμφωνεί «1.000%». Τραμπ: Μπορεί μια λέξη να τον «ρίξει»; «Κόλαση» στις ΗΠΑ με το…

Το περιεχόμενο αυτού του τηλεφωνήματος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Κάνουμε πολλά για την Ουκρανία. Καταβάλουμε πολλές προσπάθειες και (επενδύουμε) χρόνο. Πολύ περισσότερο από τις ευρωπαϊκές χώρες και εκείνες θα έπρεπε να σας βοηθούν πιο πολύ», λέει ο Τραμπ. «Η Γερμανία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για εσάς. Το μόνο που κάνουν είναι να μιλούν και νομίζω ότι θα έπρεπε πραγματικά να το συζητήσετε μαζί τους. Όταν μιλάω με την Άγγελα Μέρκελ αναφέρεται στην Ουκρανία, αλλά δεν κάνει τίποτα», προσθέτει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες κάνουν το ίδιο» ενώ «οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πολύ, πολύ καλές απέναντι στην Ουκρανία. Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι κατ’ ανάγκη αμοιβαίο, επειδή συμβαίνουν πράγματα που δεν είναι καλά, όμως οι ΗΠΑ ήταν πολύ πολύ καλές απέναντι στην Ουκρανία», συνεχίζει.

«Ναι, έχετε απόλυτο δίκιο» απαντά ο αρχάριος στην πολιτική Ζελένσκι, που εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος σε μια χώρα η οποία εξαρτάται σημαντικά από την αμερικανική βοήθεια. «Όχι μόνο 100% αλλά 1000%. Και μπορώ να σας πω το εξής: μίλησα με την Άγγελα Μέρκελ και τη συνάντησα. Συναντήθηκα επίσης και μίλησα με (τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ) Μακρόν και τους είπα ότι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε, κυρίως σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. «Δεν εφαρμόζουν τις κυρώσεις. Δεν πράττουν όσα θα έπρεπε για την Ουκρανία», επιμένει.

«Η Γερμανία, η Γαλλία, οι χώρες της ΕΕ, θα έπρεπε πραγματικά να σας βοηθήσουν περισσότερο», απαντά ο Τραμπ, εκτιμώντας ότι οι χώρες αυτές θα έπρεπε να αισθάνονται ενοχές «επειδή δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here