ΗΠΑ: Έχασε την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις ο Τζο Μπάιντεν


Ο Τζο Μπάιντεν έχασε για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020 καθώς τον ξεπέρασε η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κουινίπιακ, η Γουόρεν συγκεντρώνει το 27% στην πρόθεση ψήφου, δυο μονάδες μπροστά από τον Τζο Μπαιντεν που μέχρι τώρα ήταν στην κορυφή.

«Αν και (η διαφορά) βρίσκεται μέσα στο περιθώριο λάθους, αυτή είναι η πρώτη φορά που άλλος υποψήφιος εκτός από τον Μπάιντεν έχει το προβάδισμα» από την αρχή των δημοσκοπήσεων με θέμα το χρίσμα των Δημοκρατικών τον Μάρτιο, επεσήμανε το πανεπιστήμιο.

Μετά τη Γουόρεν και τον Μπάιντεν ακολουθεί ο γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς με 16%, ενώ ακόμη πιο πίσω βρίσκονται ο δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ, Πιτ Μπούτιτζατζ (7%) και η γερουσιαστής από την Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις (3%).

Η 70χρονη Γουόρεν χάρη σε μια πολύ δυνατή και αριστερή προεκλογική εκστρατεία βλέπει την δημοτικότητά της να αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο 76χρονος Μπάιντεν φαίνεται πως χάνει έδαφος εξαιτίας της ηλικίας του αλλά και της κατάστασης της υγείας του.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ