ΑΕΚ – Κωστένογλου: “Ηγέτης ο Λιβάγια, αλλά και… ο Μάνταλος. Έτσι θα νικήσουμε τον ΠΑΟΚ”


Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και εξήγησε τον τρόπο που πρέπει να παίξει η ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη, ενώ τόνισε ότι εκτός από τον Λιβάγια, η ομάδα έχει κι άλλους ηγέτες, όπως ο Μάνταλος

Μετά από ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ σε ένα πρώτο ντέρμπι κορυφής για τη βαθμολογία της Superleague, όπου τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός.

Η Ένωση έχει μόνο νίκες με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της και ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε στην κάμερα της Nova, την κατάσταση στην ομάδα, αλλά και πως πρέπει να αγωνιστεί κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές. Οι δηλώσεις του Κωστένογλου

Για την κατάσταση της ΑΕΚ: «Προετοιμαζόμαστε για αυτό το μεγάλο ντέρμπι. Έχουμε ακόμα τρεις προπονήσεις. Ευελπιστούμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας και να έχουμε μια καλή εικόνα».

Για την ατάκα περί 50.000 κόσμου με τον ΠΑΟΚ: «Όταν λέω κάτι το πιστεύω. Θα δούμε την Κυριακή».

Για τη μαζική συμπαράσταση του κόσμου: «Εδώ και δεκαετίες είναι εντυπωσιακός. Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, αλλά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια καταφέραμε να ανατρέψουμε την εικόνα. Ο κόσμος αναζητά τις στιγμές που θα τον προσελκύσεις στο γήπεδο. Το κάνει στην πράξη. Μας τιμά αυτό και είμαστε υπόλογοι».

Για το αν θα παίξει ο Ολιβέιρα: «Θα το δούμε μέσα στις επόμενες μέρες και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Έχουμε μέρες, υπάρχει ιατρικό επιτελείο και θα το αξιολογήσουμε».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Η ΑΕΚ είναι επιτακτική ανάγκη με όποιον αντίπαλο να στοχεύει στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι ο περσινός πρωταθλητής. Θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία και στοχεύουμε στη νίκη».

Για το 3-5-2: «Η ομάδα ξεκίνησε να παίζει ένα 4-2-3-1. Πριν την Τράμπζονσπορ πήραμε απόφαση που είχε βαθμό δυσκολίας και απέδωσε. Ανάλογα με τον αντίπαλο πρέπει να υπάρχουν δύο σχέδια. Στα τέσσερα τελευταία μας λειτουργήσαμε με δύο σκέψεις. Το σύστημα είναι μια αρχική προσέγγιση. Το θέμα είναι πως μετασχηματίζεται αυτό και πως βρίσκει τις λύσεις αμυντικά και επιθετικά. Θέλουμε βελτίωση. Δεν πρέπει να υπάρχει υπεραισιοδοξία στις επιτυχίες και απαισιοδοξία στις αποτυχίες. Θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η απόδοση της ομάδας και αυτός είναι ο στόχος μας».

Για την αλλαγή του Γιακουμάκη στο Αγρίνιο και τους ελεύθερους χώρους του Λιβάγια: «Ο Λιβάγια είναι ηγετική φυσιογνωμία και ηγετικός παίκτης. Αλλά είναι και άλλοι τέτοιοι όπως ο Μάνταλος και υπάρχουν ικανοί επιθετικοί. Ο καθένας κάνει τη δική του δουλειά εντός του αγωνιστικού χώρου. Θέλουμε να έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στο σκοράρισμα».

Για το τι κρίνει ένα ντέρμπι: «Κρίνεται από την προσωπικότητα του ατόμου. Καθοριστικό ρόλο έχει η τακτική αλλά από εκεί και πέρα είναι η ψυχοσύνθεση του ποδοσφαιριστή».

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω ότι έρχεται από άσχημη περίοδο. Είναι πρώτος μαζί με τον Ολυμπιακό και είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να υπάρχει η απογοήτευση ότι δεν πέρασε στην Ευρώπη. Είναι μια ικανή ομάδα».

Για τα διλήμματα στην ενδεκάδα: «Πάντα υπάρχουν. Κανείς δεν εξασφαλίζει τη θέση του. Πάντα αυτά λύνονται τις τελευταίες μέρες».

Για την προετοιμασία ενός ντέρμπι: «Είναι μια ιδιαίτερη βδομάδα. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό. Τα ντέρμπι έχουν μια ιδιαίτερη εικόνα. Η διάσταση που δίνεται στη νίκη είναι μεγαλύτερη. Η δουλειά ποτέ δεν είναι εύκολη, αλλά οι παίκτες είναι πιο συγκεντρωμένοι καθώς αντιμετωπίζουν ένα ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ