Βενεζουέλα: Έρευνα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ΟΗΕ

Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποφάσισε να διερευνήσει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ θα συσταθεί επειγόντως μια «ανεξάρτητη διεθνή αποστολή», που θα ερευνά παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί από το 2014 στη Βενεζουέλα και στις οποίες περιλαμβάνονται βασανιστήρια και χιλιάδες εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Χόρχε Βαλέρο απέρριψε αυτή την “εχθρική”, όπως την χαρακτήρισε, “απόφαση” και έβαλε κατά άλλων χωρών όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία και το Περού, που φιλοξενούν εκατομμύρια πρόσφυγες από την Βενεζουέλα και τις κατηγόρησε πως εντάσσονται σε μια εκστρατεία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτή η μικρή ομάδα χρησιμοποιεί τα εργαλεία που τους παραδόθηκαν από την αμερικανική αυτοκρατορία, είναι επαίσχυντοι υπήκοοι της διοίκησης του προέδρου Τραμπ», είπε ο Βαλέρο κατά τις συνομιλίες.

Το κείμενο της απόφασης για τη Βενεζουέλα, που υποστηρίχθηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο στη Γενεύη με 19 ψήφους έναντι 7 κατά και 21 αποχές.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here