Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Στεφανίδη και Κυριακοπούλου παρέα στον τελικό του επί κοντώ.

Το απόλυτο πέτυχαν οι πρωταθλήτριες μας, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, στον προκριματικό του επί κοντώ, αφού αμφότερες προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής (29/9, 20.40) στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλμα, στη Ντόχα.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 και η «χάλκινη» στη διοργάνωση του 2015 κατάφεραν να ολοκληρώσουν δίχως προβλήματα την διαδικασία του προκριματικού και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Κυριακής. Η Στεφανίδη χρειάστηκε ένα και μόνο άλμα για να προκριθεί στον τελικό, αφού επέλεξε να μπει στον αγώνα στα 4,60 μ.- όριο-, ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη. Η νικήτρια πριν από λίγες ημέρες στον τελικό του Diamond League έδειξε έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Λονδίνο, έστω κι αν γνωρίζει πως ο αγώνας της Κυριακής δεν θα είναι εύκολος. Εκεί άλλωστε θα είναι για να αγωνιστούν 17 αθλήτριες, που κατάφεραν να περάσουν το όριο των 4,60 μ., αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για διεξαγωγή τελικού.

Στην πέμπτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφερε να προκριθεί για τρίτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης μετά την όγδοη θέση στο Νταεγού και την τρίτη στο Πεκίνο. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, στη συνέχεια άφησε τα 4,55 μ. για να περάσει με την πρώτη τα 4,60 μέτρα. Όλα τα φαβορί θα είναι στον τελικό, αφού όπως αποδείχθηκε το 4,60 μ. δεν είχε το βαθμό δυσκολίας που απαιτούνταν για πρόκριση στον τελικό μόλις 12 αθλητριών.

Η πρώτη ημέρα των αγώνων στο στάδιο Χαλιφά ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για τον ελληνικό στίβο, αφού από εκτός από τις αθλήτριες του επί κοντώ στον τελικό του μήκους προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ καλή παρουσία έκανε και η Σταματία Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας. Οι συνθήκες στο στάδιο Χαλιφά φαίνεται πως είναι αρκετά καλές, αφού το σύστημα κλιματισμού διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here