Ξανασμίγουν Τσίπρας και Ζάεφ. Στα Σκόπια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist με τίτλο «Western Balkan Summit»- Reinforcing the momentum for European integration» και θα διεξαχθεί στα Σκόπια, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στις 10.00 στο συνέδριο με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικα Βαλκάνια- Πώς διαμορφώνεται το βαλκανικό τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών». ΣΥΡΙΖΑ: Διεύρυνση αλλά και προβληματισμός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο πάνελ μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρεια Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Μαρτιν Σουλτς.

Ο κ. Τσίπρας θα επικεντρωθεί στη σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών για την σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και για την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπογραμμίσει την αξία που έχει η συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια, καθώς και η προώθηση των σχέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, με οφέλη τόσο για την περιοχή των Βαλκανίων όσο και για την Ευρώπη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ