Μια ωραία ατμόσφαιρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Χαμηλοί τόνοι και από Τσακαλώτο


Πολλά ακούστηκαν. Πολλά γράφηκαν. Αλλά τίποτα δεν… έγινε τελικά. Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν… «αναίμακτη» αφού ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ανέβασε τους τόνους, παρόλο που είχε μια μικρή διαφοροποίηση απ’ όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τίποτα από τα θρυλούμενα, πολυσυζητημένα και κατά καιρούς καταγραμμένα δεν συνέβη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός πως μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η διεύρυνση και το «αύριο» του κόμματος. Ήταν γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα. Κυριολεκτικά. Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Περίμεναν τον… Τσίπρα τα μεγαλοστελέχη – Τι είπαν Σκουρλέτης –…

Το διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής κυριάρχησαν οι χαμηλοί τόνοι απ’ όλους. Ακόμη και οι λίγες αιχμές, σε χαμηλούς τόνους ήταν κι αυτές. Κι όσοι περίμεναν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει κάτι… διαφορετικό, διαψεύστηκαν.

Ο πρώην υπουργός και επικεφαλής των 53+ δεν θέλησε να σηκώσει τους τόνους. Διαφοροποιήθηκε πάντως από τον Αλέξη Τσίπρα (που χθες ζήτησε να συσταθεί Επιτροπή για να φτιάξει το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης), λέγοντας πως η ερώτηση αν μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιστροφής στην κυβέρνηση, είναι λάθος.

Πλέον, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην αυριανή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκεί αναμένεται να κάνει την εκκίνηση όλων των διαδικασιών για τη δημιουργία του νέου κόμματος.Ο Τσακαλώτος, η εξουσία και η… ΠΑΣΟΚοποίηση

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για τους αριστερούς και τις αριστερές, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός.

«Μπορούμε να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να γυρίσουμε στην κυβέρνηση; Λάθος ερώτηση. Οι αριστεροί και οι αριστερές κάνουν αυτά που πιστεύουν. Δεν σκοπεύουν να έχουν την εξουσία ως αυτοσκοπό», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε και στα περί ΠΑΣΟΚοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν φοβάμαι την ΠΑΣΟΚοποίηση καθώς η σοσιαλδημοκρατία δεν ασχολήθηκε με θέματα όπως οι ανισότητες ή κλιματική αλλαγή, όπως εμείς, γι’ αυτό έφτασε εκεί που έφτασε».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αναλαμβάνει συντονιστής της Επιτροπής Προγράμματος, παρουσίασε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νέο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, μίλησε για την ανάγκη να αξιοποιηθεί η εμπειρία των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως προς το περιεχόμενό τους όσο και ως νέα ευκαιρία για επαφή με τις κοινωνίες, τους φορείς και τα σωματεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ