Τραμπούκοι της Μεσογείου. Πέντε νέες NAVTEX της Τουρκίας από τη Λήμνο έως την Κύπρο.


Απίστευτες προκλήσεις από την Τουρκία που ανακοίνωσε συνολικά πέντε NAVTEX.
Η μία, μάλιστα από αυτές θα γίνει μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.
Οι υπόλοιπες τέσσερις θα διεξαχθούν σε περιοχές κοντά στην Κύπρο.
Δείτε χάρτες με τα σημεία που θα γίνουν οι NAVTEX.
Προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Κύπρος.

Δεν σταματά τις προκλήσεις η Τουρκία με τις NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα πραγματοποιήσει συνολικά πέντε με τη μία μάλιστα θα είναι μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Από τις NAVTEX που ανακοίνωσε οι τέσσερις αφορούν περιοχές κοντά στην Κύπρο. Μάλιστα η μία NAVTEX βρίσκεται σε περιοχή στην οποία συναντώνται οι ΑΟΖ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας (όταν αυτή καθοριστεί και ανακηρυχθεί).

Να επισημανθεί πως δύο από τις NAVTEX που ανακοινώθηκαν αφορούν στην περιοχή, για την οποία η Άγκυρα θέτει θέμα για τμήμα του οικοπέδου 7. Στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνει άσκηση του τουρκικού ναυτικού με πυροβόλα όπλα. Οι περιοχές αυτές μάλιστα θα είναι δεσμευμένες για οκτώ ημέρες.

Την ίδια στιγμή η Κύπρος ετοιμάζεται να δώσει τη δική της απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Την ερχόμενη βδομάδα θα καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σε σχέση με τις απειλές περί εποικισμού της Αμμοχώστου, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, από την Νέα Υόρκη.

Δείτε τις NAVTEX που ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Τουρκία.

  Τσαβούσογλου: Μας πήραν στα σοβαρά όταν στείλαμε τα πλοία μας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Στο θέμα των υδρογονανθράκων, αλλάξαμε τις ισορροπίες με τα πλοία που στείλαμε στην Κύπρο», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας επίσης ότι «είχαμε πει στη διεθνή κοινότητα, στην Ελλάδα, στους Ελληνοκύπριους και στη Μεγάλη Βρετανία πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες».

«Θα πρέπει να ξεκινήσουν τις έρευνες αφού εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Όμως κανένας δεν άκουσε τις συμβουλές μας. Ίσως δεν μας πήραν στα σοβαρά όμως αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών όπως μεταδίδει για τον Ελεύθερο Τύπο ο Μανώλης Κωστίδης.

Και δεν σταμάτησε εκεί φυσικά. Ο Τσαβούσογλου μίλησε επίσης για διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σε άλλη βάση! «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαμε μείνει στο Κραν Μοντάνα. Διότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία», είπε.

Με πληροφορίες από cyprustimes.com

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ