Επικές κόντρες με Ferrari LaFerrari και Enzo (+video)


Δύο κορυφαίες Ferrari, η LaFerrari και η προκάτοχός της, η Enzo, προκαλούν σοκ και δέος μόνο με το άκουσμα των ονομάτων τους. Όταν μάλιστα τις βλέπεις και φτάνει στα αυτιά το ουρλιαχτό των κινητήρων τους, τότε η ανατριχίλα είναι σίγουρη.

Όλα αυτά τα συναισθήματα και πολλά ακόμη νιώθει κανείς βλέποντας τα δύο αυτά ιερά «τέρατα», το ένα δίπλα στο άλλο να κοντράρονται στο βίντεο του βρετανικού carwow. Ο νικητής είναι αναμενόμενα η πιο σύγχρονη και ισχυρή LaFerrari, ωστόσο τελικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μπορεί η Enzo να είναι πιο… αργή, όμως ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

Για την ιστορία και πριν παρακολουθήσετε παρακάτω τις κόντρες, ας δούμε ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές για τα δύο αυτά υπεραυτοκίνητα. Την κίνηση της Ferrari Enzo αναλαμβάνει το V12 6.0 λτ. μηχανικό σύνολο απόδοσης 660 ίππων και 657 Nm ροπής, το οποίο επιταχύνει το αμάξωμα των 1.255 κιλών από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,65 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Η LaFerrari κινείται από ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν 6.3 λίτρων V12 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 963 ίππων και πάνω από 900 Nm ροπής (800 PS και 700 Nm ροπής μόνο ο θερμικός κινητήρας). Η LaFerrari επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,0 δλ., από 0-200 χλμ./ώρα κάτω από 7,0 δευτερόλεπτα, από 0-300 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 17 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ