ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Σύγκρουση “δικεφάλων” στο ΟΑΚΑ


Οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές δίνουν… μάχη στο ΟΑΚΑ! Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε ματς για την 5η αγωνιστική της Superleague (19:30, NewsIt.gr, Novasports 1). Νίκη για να μείνει σε τροχιά κορυφής ψάχνει η Ένωση, σε ένα δυνατό crash test. Ο “δικέφαλος του Βορρά” προσπαθεί να ξεπεράσει μια δύσκολη περίοδο και παράλληλα να “πληγώσει” μια ανταγωνίστρια για την κούπα του πρωταθλητή.

“Μεγάλο” παιχνίδι στο ΟΑΚΑ! Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ τραβάει… τα βλέμματα και ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Superleague 1.

Η ΑΕΚ δείχνει ασταμάτητη μετά την έλευση του Νίκου Κωστένογλου και με τον Μάρκο Λιβάγια σε απίστευτη κατάσταση θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο της ντέρμπι μετά από έναν χρόνο (την περασμένη σεζόν δεν νίκησε σε κανένα). Παράλληλα, θέλει το “τρίποντο” κόντρα στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να τον προσπεράσει στη βαθμολογία. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 40.000 φίλοι των “κιτρινόμαυρων”.

Από την πλευρά του, οι ΠΑΟΚ προβληματίζει πολύ στην αμυντική του λειτουργία, ενώ αποτελεί ερωτηματικό αν ο Αμπέλ Φερέιρα θα ξεκινήσει τον Πασχαλάκη ή θα βάλει στη θέση του τον Ζίβκοβιτς. Ο “δικέφαλος του Βορρά” ξέρει πως αν φύγει με βαθμό από το ΟΑΚΑ θα ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό τη ψυχολογία του, θα έχει φύγει από την έδρα μιας διεκδικήτριας χωρίς ήττα (παίζοντας με σημαντικές απουσίες), ενώ με νίκη θα παραμείνει στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό.

Στην ΑΕΚ, ο Σιμόες μπήκε στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή για ψυχολογικούς λόγους, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο που καθιστούν απίθανη τη συμμετοχής. Στον ΠΑΟΚ, ο Φερέιρα δεν υπολογίζει τους Μάτος (τιμωρημένος) και Πέλκα (τραυματίας) και στη θέση τους θα παίξουν οι Ροντρίγκο και Μπίσεσβαρ.

Η… παράδοση των αναμετρήσεων των δύο “δικεφάλων” στην Αθήνα γέρνει συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων. Σε 64 παιχνίδια, η ΑΕΚ έχει νικήσει τα 46 ενώ άλλα 11 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 7 νίκες στην Αθήνα κόντρα στην Ένωση, πάντα σε αγώνες πρωταθλήματος ή play off με τελευταία το 2012 (0-2 με σκόρερ τους Γεωργιάδη, Αθανασιάδη).

Τη δεκαετία που ολοκληρώνεται με τον σημερινό αγώνα, η ΑΕΚ έχει 7 νίκες και ο ΠΑΟΚ μόνο μία και τρεις ισοπαλίες, ενώ τα γκολ είναι 16-3 υπέρ των γηπεδούχων.

Να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να μην χάσει το αήττητο 39 αγώνων στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει το αήττητο του κόντρα στην ΑΕΚ από το Νοέμβριο του 2017.

Πιθανή ενδεκάδα ΑΕΚ (3-5-1-1): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Παουλίνιο, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια, Γιακουμάκης ή Ολιβέιρα.

Πιθανή ενδεκάδα ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς. Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Εσίτι, Λημνιός, Στοχ, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Ο Ελβετός Στεφάν Κλόσνερ τοποθετήθηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Βοηθοί του 38χρονου διαιτητή, θα είναι οι συμπατριώτες του, Μάρκο Τσίρχερ και Ρεμί Τσγκράγκεν, ενώ 4ος ορίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να είναι VAR.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ