Έκρυθμη η κατάσταση από την πυρκαγιά στην Μόρια – Σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους οι πρόσφυγες

Με σπασμένα παρμπρίζ από την επίθεση στο χώρο φιλοξενούμενων της Μόριας, αποχώρησαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και του μωρού της

Κατά τη διάρκεια της αναταραχής οι άνδρες της Πυροσβεστικής δέχθηκαν επίθεση.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στο Facebook, ένας από τους πυροσβέστες αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκαν εκείνος και οι συνάδελφοί του λέει: «Έχουμε γυναίκα και παιδιά να γυρίσουμε στο σπίτι».

Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας είναι ο τραγικός απολογισμός των όσων συμβαίνουν στον καταυλισμό της Μόριας από τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση στο hot spot εξακολουθεί να είναι έκρυθμη. Επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά την εκδήλωση δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στον προσφυγικό καταυλισμό, ύστερα από εξέγερση μερίδας φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ.

Από τις συγκρούσεις υπάρχουν και 10 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις – δυο διμοιρίες  – έφτασαν από την Αθήνα με C130 στην Μυτιλήνη.Στο σημείο έχουν μεταβεί ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Περί τις 7.30 το βράδυ άρχισε η αποχώρηση από τον εσωτερικό καταυλισμό του ΚΥΤ εκατοντάδων οικογενειών.

Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το hot spot κινούνται προς τα γύρω κτήματα, προκειμένου να περάσουν στοιχειωδώς με ασφάλεια τη νύχτα.

Το ιστορικό της εξέγερσης

Για άγνωστους λόγους, νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν δυο φωτιές: μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περίπου 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη «ζώνη 4», όπου σε διώροφους οικίσκους κοντέινερ διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here