Απεργία: Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης (02/10)

Να μετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της, καλεί όλους τους εργαζόμενους η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας(ΓΣΕΕ).

Για την ίδια ημέρα, η Συνομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης βρίσκεται το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου, που έχει φέρει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών εργαζομένων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

«Η απεργιακή κινητοποίηση δεκάδων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων πραγματοποιείται, μετά από πρόσκληση της Συνομοσπονδίας και με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά τα βίαια επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο, με αποκλειστική ευθύνη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, η ΓΣΕΕ οδηγήθηκε σε προσωρινή διοίκηση, η οποία σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή δεν έχει δυνατότητα προκήρυξης πανελλαδικής κινητοποίησης», καταλήγει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ