Ερντογάν: Κάποιοι από τους δολοφόνους του Κασόγκι κυκλοφορούν ελεύθεροι


Η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις ώστε να γίνει γνωστή η αλήθεια για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι υπογραμμίζει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άρθρο του στην Washington Post, σημειώνει πως ορισμένοι από τους δολοφόνους του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, διαφεύγουν της δικαιοσύνης.

Ακόμη ο πρόεδρος Ερντογάν σημειώνει στο άρθρο του, πως θέλει να μάθει που βρίσκεται το πτώμα του δημοσιογράφου και ποιος έδωσε την έγκριση για αυτή τη δολοφονία, αφήνοντας υπόνοιες πως αυτή έγινε από πράκτορες ενός «παρακράτους» στην Σαουδική Αραβία. Παράλληλα τονίζει πως το γεγονός πως οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου ταξίδεψαν με διπλωματικά διαβατήρια και «μετέτρεψαν ένα διπλωματικό κτίριο σε τόπο εγκλήματος» θέτει ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

«Ίσως πιο επικίνδυνη είναι η ατιμωρησία της οποίας φαίνεται να χαίρουν πίσω στο βασίλειο ορισμένοι από τους δολοφόνους», γράφει ο Ερντογάν και τονίζει πως υπήρξε σχεδόν πλήρης έλλειψη διαφάνειας στις δικαστικές διαδικασίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογραμμίζει παράλληλα ότι η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρεί την Σαουδική Αραβία φίλη και σύμμαχο, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Άγκυρα θα παραμείνει σιωπηλή.

«Το 15μελές εκτελεστικό απόσπασμα που δολοφόνησε τον Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και διαμέλισε το πτώμα του εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός παρακράτους εντός της κυβέρνησης του βασιλείου», τονίζει ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Στο μεταξύ ο ντε φάκτο ηγέτης του βασιλείου, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δήλωσε σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CBS ότι «σε καμία περίπτωση» δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για την δολοφονία του Κασόγκι, μολονότι ως ηγέτης της χώρας του φέρει ευθύνη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ