Σχέση διαζύγιο ψυχική υγεία: Νέα σχέση μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο


Το διαζύγιο είναι ένα πολύ οδυνηρό γεγονός για όλους. Ανεξάρτητα από την αιτία του διαζυγίου, το σίγουρο είναι ότι επηρεάζεται η συναισθηματική υγεία του ζευγαριού αλλά και των παιδιών τους. Όποια και αν είναι η αιτία ενός διαζυγίου, επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και τη συναισθηματική υγεία και των δύο συντρόφων. Όταν μια βαθιά επένδυση συναισθημάτων, αγάπης και φροντίδας χάνεται στο τέλος μιας σχέσης μπορεί να κλονίσει την προσωπικότητα και την εμπιστοσύνη και των δύο μερών. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που βιώνουν μία τέτοια κατάσταση είναι πιο ευάλωτες και είναι πιο δύσκολο να δείξουν εμπιστοσύνη σε μια καινούργια σχέση.

Νέα σχέση: Και τώρα τι;

Η έναρξη μιας νέας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολη απόφαση για μια διαζευγμένη γυναίκα. Αλλά δεν είναι εύκολη ούτε για τον άνδρα που θέλει να συνάψει σχέση μαζί της. Αν η γυναίκα έχει και παιδιά, η ιδέα να ξαναπαντρευτεί τις περισσότερες φορές φαντάζει τρομακτική. Από την άλλη ο άνδρας που θα συνάψει σχέση μαζί της, φέρει μεγάλη ευθύνη στο να κάνει την γυναίκα να εμπιστευτεί εκ νέου, να νιώσει ασφαλής και πραγματικά ερωτευμένη. Μπορεί όμως εύκολα να:

  1. Kατανοήσει τις ανάγκες της

Μια γυναίκα που προέρχεται από έναν διαλυμένο γάμο έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες από τις υπόλοιπες. Η αυτοεκτίμησή της έχει δοκιμαστεί. Χρειάζεται αρκετό χρόνο και χώρο για να ξεπεράσει αυτό το τραύμα. Η υποστήριξη όμως αλλά και η φροντίδα του αγαπημένου της, μπορεί να την απελευθερώσει και στο τέλος να γίνει και καλύτερο άτομο.

  1. Aποδεχθεί τον αλλαγμένο εαυτό της

Οι δυσκολίες που μια διαζευγμένη γυναίκα μπορεί να είχε, την μετέτρεψαν σε σκληρή και άμεση γυναίκα που κατάφερε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του διαζυγίου. Δείξτε της ότι εκτιμάτε τις προσπάθειές της και εστιάστε στα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. Μπορεί να δείχνει δυναμική αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ανησυχεί για αυτή τη νέα σχέση και για την ειλικρίνειά σας.

  1. Aποδεχτεί τα παιδιά και τις ευθύνες της

Πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι βγαίνετε με μια γυναίκα που είναι πρώτα μητέρα και μετά σύντροφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε κτητικοί. Αντιθέτως, πρέπει να δίνετε χρόνο ώστε να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες και αν είναι δυνατό να προσπαθήσετε να βοηθήσετε.

 

Η αληθινή αγάπη είναι πάντα η καλύτερη λύση για σχεδόν όλα τα πράγματα. Αν αυτό είναι και δικό σας μότο, τότε δεν πρέπει να φοβάστε τίποτα. Θυμηθείτε ότι ο τρόπος που εκφράζετε την αγάπη σας έχει τη μεγαλύτερη σημασία και ο θαυμασμός σας προς τα επιτεύγματα και την ομορφιά της.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ