Αναστέλλεται η φυλάκιση του Πάβελ Ουστίνοφ μετά την δημόσια κατακραυγή

Δικαστήριο στη Ρωσία ακύρωσε σήμερα την ποινή φυλάκισης που είχε επιβληθεί στον ηθοποιό Πάβελ Ουστίνοφ επειδή τραυμάτισε αστυνομικό.

Ο Ουστίνοφ είχε καταδικαστεί για την πρόκληση τραυματισμού σε αστυνομικό στο περιθώριο διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και είχε προκαλέσει δημόσια κατακραυγή.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ουστίνοφ ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, ακυρώνοντας προηγούμενη δικαστική απόφαση για την φυλάκισή του για περισσότερα από τρία χρόνια, σε μια σπάνια ανατροπή από το ρωσικό δικαστικό σύστημα.

Ο ηθοποιός Πάβελ Ουστίνοφ είχε ήδη αφεθεί ελεύθερος στις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την έφεση που είχε ασκήσει. Ο 23χρονος ηθοποιός είχε κριθεί ένοχος για την πρόκληση τραυματισμού σε έναν αστυνομικό κατά την σύλληψή του σε διαδήλωση που είχε γίνει στις 3 Αυγούστου στη Μόσχα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν είχε πάρει μέρος στην διαδήλωση αυτή. Σε ένα βίντεο φαίνεται την ώρα που βρίσκεται στο περιθώριο της διαδήλωσης να τον αρπάζουν αστυνομικοί, να τον ξυλοκοπούν με ρόπαλα, προτού τον συλλάβουν. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να πέφτει κάτω την ώρα της συμπλοκής.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here