Όλοι νικητές στις εκλογές στο Αφγανιστάν. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται…


Οι δυο βασικοί υποψήφιοι πρόεδροι του Αφγανιστάν δηλώνουν και αμφότεροι νικητές των προεδρικών εκλογών του Σαββάτου.

Βέβαια η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν συνεχίζει την καταμέτρηση των ψήφων, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον απερχόμενο πρόεδρο Ασράφ Γάνι και τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ να δηλώνουν νικητές. Να σημειωθεί πως κανένας από τους υποψηφίους δεν κερδίσει πάνω από 50%, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων.

«Οι ψήφοι μας είναι οι περισσότερες στις εκλογές αυτές και δεν θα πάμε σε δεύτερο γύρο», δήλωσε σήμερα ο Αμπντουλάχ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καμπούλ.

Ο συνυποψήφιος του Γάνι, ο Αμρουλάχ Σαλέχ δήλωσε την Κυριακή, πως ο Γάνι έχει κερδίσει ξεκάθαρα τον πρώτο γύρο, χωρίς να δώσει στοιχεία γι’ αυτό.«Η πληροφορία που έχουμε είναι ότι μας ψήφισε το 60% έως 70% του λαού», φέρεται να δήλωσε ο Σαλέχ.

Οι Γάνι και Αμπντουλάχ ήταν οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι και στις προηγούμενες εκλογές του 2014 και οι αλληλοκατηγορίες τους για νοθεία είχαν οδηγήσει σε μήνες αναταραχής, με τις ΗΠΑ να δίνουν την «λύση» καθώς μεσολάβησαν για μια συμφωνία και ο Γάνι έγινε πρόεδρος και ο Αμπντουλάχ επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ