Μία σπουδαία παγκόσμια διάκριση για τον π. Αντώνιο Παπανικολάου

Ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται ανάμεσα στους 10 τελικούς υποψήφιους για το πρώτο Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa (Mary Chirwa Award for Courageous Leadership), όπως ανακοίνωσε η επιτροπή των βραβείων. O ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου είναι ο μοναδικός Έλληνας υποψήφιος στη λίστα.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους βρίσκονται μεταξύ άλλων, μια ακαδημαϊκός, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Αφρική, μια Γαλλίδα δημοσιογράφος και ένας Ολλανδός ακτιβιστής για το περιβάλλον. Βρείτε εδώ την πλήρη λίστα.

Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2018 από το Ίδρυμα Βραβείων MaryChirwa και τη Nudge, μία κοινωνική επιχείρηση με έδρα το Άμστερνταμ, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια κοινωνία με βάση την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει και να αναγνωρίσει ανθρώπους που έχουν επιδείξει θάρρος στην ηγεσία τους, προκειμένου να προσεγγίσουν τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs).

Το πρώτο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στις 22 Οκτωβρίου 2019, στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η επιτροπή των βραβείων αποτελείται από τον Γεώργιο Παπανδρέου (πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας), τον Πρίγκιπα Κάρολο του Οίκου Βουρβόνων-Πάρμας, τον Τζεφ Φέρμαν (πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ben&Jerry’s), τον Φρανς Χέραρτς (Ιδιοκτήτης της ολλανδικής συμβουλευτικής υπηρεσίας Διακυβέρνηση και Ακεραιότητα – GovernanceandIntegrityNederland) και τη Μαίρη Τσίρουα (Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIC) της Ζάμπια), προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε το βραβείο. Η Μαίρη Τσίρουα μάχεται ενάντια στην οικονομική διαφθορά στη Ζάμπια.

«Πώς θα επιβιώσει ένας πρόσφυγας εάν δεν τον εκπαιδεύσεις και δεν τον βοηθήσεις να βρει το δρόμο του; Αναγκαστικά θα κλέψει! Πλησίασα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων γιατί τους εξήγησα την ιστορία των παππούδων και των πατέρων μας… Ξέρουμε τι σημαίνει προσφυγιά, ρατσισμός και θάνατος. Εάν ο καθένας έκανε κάτι στη γειτονιά του, δεν θα είχαμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα με τους ξένους που δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα και αναγκαστικά περιθωριοποιούνται! Οπότε ή κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας ή τους βοηθάμε να σταθούν στα πόδια τους», σημειώνει ο πάτερ Αντώνιος.

«Ο πάτερ Αντώνιος αποδεικνύει καθημερινά σε όλους μας την απεριόριστη δύναμη της αγάπης, της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης. Η προσήλωση και η δέσμευσή του στο έργο της Κιβωτού δεν είναι απλώς παραδειγματικές, αλλά μας θυμίζουν ότι, ακόμα και κάτω από τις μεγαλύτερες αντιξοότητες, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δεν αφήνουν την ελπίδα να σβήσει.», σχολιάζει ο Γιαν φαν Μπέττεν, ιδρυτής της Nudge και μέλος του Δ.Σ. Του Ιδρύματος Βραβείων MaryChirwa.

Πηγή: www.newsone.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ